Toma Petcu: ”Nu avem în intenție disponibilizări la minele din cadrul CEH !”

Home Economie Toma Petcu: ”Nu avem în intenție disponibilizări la minele din cadrul CEH !”

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat vineri la Petroșani că în sectorul de minerit din Valea Jiului nu vor efectuate disponibilizări, chiar dacă minele Lupeni și Lonea sunt cuprinse într-un program care prevede funcționarea acestora până la sfârșitul anului 2018, urmat de o perioadă de închidere până în anul 2027.

Ministrul a explicat că intenția administrației este ca personalul care lucrează la exploatarea acestor două mine până în 2018 să fie folosit apoi pentru aplicarea programului de închidere.

„Nu s-a stabilit un calendar al disponibilizărilor pentru că noi mai avem un an și jumătate de exploatare și după ce se termină această exploatare, partea de închidere vrem să o facem cu personalul care îl avem acum la aceste mine. Deci, noi acolo, rămânem pe personalul pe care îl avem la ora actuală”, a afirmat ministrul Energiei.

Pe de altă parte, el a arătat că minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se confruntă cu o problemă de personal generată de pensionări, iar în acest context a arătat că la minele Vulcan și Livezeni se vor face angajări pentru completarea posturilor vacante.

Pentru mina Vulcan au fost scoase la concurs 28 de locuri de mineri în subteran, iar dosarele depuse pentru aceste posturi depășesc cifra de 450, la finalul perioadei de înscriere.

În ceea ce privește mina Livezeni, aici vor fi disponibile 128 de locuri, iar primele dosare pentru concurs vor putea fi depuse în circa două săptămâni, a precizat directorul CEH, Viorel Stancu.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a aflat vineri în Valea Jiului unde a discutat cu administrația CEH și cu sindicatele.

AGERPRES