Violența domestică, în dezbatere parlamentară internațională, la București

Home Politică Violența domestică, în dezbatere parlamentară internațională, la București
Violența domestică, în dezbatere parlamentară internațională, la București

Începând de astăzi, timp de trei zile, în Parlamentul României, are loc Conferința Regională pentru Europa Centrală și de Est – „Să promovăm legi eficiente pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”.

Evenimentul, organizat de Uniunea Inter – Parlamentară și de Parlamentul României, analizează stadiul legislației, își propune identificarea de noi soluții, armonizare legislativă, o adaptare constantă la provocările acestui fenomen îngrijorător.

Specialiștii prezenți la conferință au arătat că mai bine de jumătate din populația lumii este afectată de violența domestică. Vocile femeilor trebuie să se facă auzite, iar ele sa se simtă in siguranță, să aibă acces facil la servicii. Pentru că violența nu este NICIODATĂ soluția.

”Implicarea membrilor Parlamentului este foarte importantă pentru că ei pot revizui legislația, pot actualiza bugetul pentru a exista resursele necesare stopării acestui fenomen, iar o colaborare constantă cu ONG-urile și societatea civilă este esențială”, a declarat deputatul hunedorean Natalia Intotero, participantă la acest eveniment.