”Boema” la Uricani, acasă la scriitorul Ion Hirghiduș

Home Cultură ”Boema” la Uricani, acasă la scriitorul Ion Hirghiduș

Scriitorul uricănean Ion Hirghiduș este gazda următoarei reuniuni de lucru a Cenacului literar Boema, care funcționează în Valea Jiului sub egida Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara.

Evenimentul va avea loc joi, 15 iunie, ora 18,00 la sala roşie a Primăriei Uricani,  unde iubitorii de voie bună literară sunt aștepați la o seamă de lansări, în număr de 6, la un recital al poeţilor din Uricani dar și la o sesiune de autografe.

”Aceasta este a treia manifestaţie publică de la reluarea activităţii cenacliere pe Valea Jiului, la 3 martie a.c. „Trăiască poezia şi marii visători !”, spune scriitorul Marian Boboc, coordonatorul cenaclului literar Boema.

În cadrul evenimentului de la Uricani, organizat în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Uricani, Asociația Culturală ”Rosa Multiflora” și Ziarul Văii Jiului, vor fi prezentate volumele scriitorului uricănean Ion Hirghiduș ”Aporiile tinereții lui Ghilgameș”, ”Etica și societatea”, ”O perspectivă asupra realității gândirii” și ”Perspective filosofice și epistemologice”, precum și ultimul volum lansat de Marian Boboc, al treilea din cilcul ”Valea Jiului all-incusiv. O bibliotecă într-o carte.”

Invitați în cenaclu sunt de asemenea scriitorul uricănean Gheorghe Niculescu care-și va prezenta volumul ”Gânduri printre rânduri” dar și poeții din Uricani Augustin Țanca, Ion Firiza și Ion Țigănele. Atmosfera artistică va fi completată de tânărul solist de folk Andrei Șchiopu.

Evenimentul cultural de la Uricani va fi moderat de scriitorii Gheorghe Truță, Ciprian Dârjan, Ion Hirghiduș și Maran Boboc.