Avram Iancu pornește duminică în ”Aventura Dunării”

Home Stiri la zi Avram Iancu pornește duminică în ”Aventura Dunării”

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care și-a asumat competiția curajului cu limitele rezistenței umane,  se pregăteşte să înoate nu mai puțin de 2.860 de kilometri pe Dunăre, de la izvoarele acesteia din Munţii Pădurea Neagră (în Germania) și până în Portul Sulina (din Detla Dunării – România).

Aventura sportivă a temerarului petroșenean va dura nu mai puțin de 60 de zile continuu, perioadă în care el va parcurge înot o medie de 50 de kilometri şi 10 ore de efort în fiecare zi, pe cursul Dunării, fără costum de neopren.

În ultimul său antrenament oficial, Avram Iancu a parcurs într-un timp record 50 de kilometri pe cursul rîului Mureș, între localitățile Aurel Vlaicu și Deva.

Duminică 18 iunie 2017, la ora 11:00 este programat să aibă loc plecarea oficială a sportivului din Valea Jiului în aventura Dunării. Avram Iancu va porni chiar din fața Primăriei Petroșani, unde sunt așteptați toți cei care vor să-l încurajeze și să-l aplaude la plecarea în această spectaculoasă aventurăîn care va străbate înot 10 țări și 4 capitale europene, între 20 iunie 2017 şi 20 august 2017.