Biblioteca județeană ”Ovid Densușeanu” a amenajat alte locuri în care ”Deva citește !”

Home Cultură Biblioteca județeană ”Ovid Densușeanu” a amenajat alte locuri în care ”Deva citește !”
Biblioteca județeană ”Ovid Densușeanu” a amenajat alte locuri în care ”Deva citește !”

În urmă cu aproape un an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a inițiat un atractiv proiect cultural menit să atragă cât mai mulți locuitori ai Devei în lumea minunată a cărții, a lecturii. Astfel, ”Deva citește!” a prins viață în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Deva.

”Am pornit de la trei mici biblioteci în aer liber, pe care le-am umplut cu cărți din toate domeniile, cărți provenite din donații de la cetățeni, biblioteci amplasate în puncte de mare atracție din oraș: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan. Odată amenajate și amplasate în aer liber, aceste mici biblioteci au focalizat atenția unui număr impresionant de locuitori care pot lua o carte, o pot citi pe loc sau o pot lua acasă și fie o aduc înapoi, fie aduc o altă carte în locul ei. Acest lucru este consemnat pe o etichetă lipită în fiecare carte, un fel de „regulament” al bibliotecilor în aer liber. Sistemul funcționează impecabil, cărțile sunt citite și rafturile sunt mereu împrospătate cu cărți aduse de cetățeni. În aceste biblioteci iubitorii de lectură pot găsi o gamă variată de cărți: romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale, biografii și memorii, cărți de artă, cărți de istorie, cărți de dezvoltare personală etc. De la bun început ne-am propus să aducem cărțile cât mai aproape de cei care iubesc lectura și care, poate, nu-și permit cumpărarea lor”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Biblitecii județene din Deva.

Succesul deosebit al primelor trei biblioteci în aer liber a determinat continuarea proiectului Deva citește! și invitarea la lectură a locuitorilor din alte puncte ale orașului. În acest scop, reprezentanții Bibliotecii județene au mai instalat astfel de biblioteci în aer liber în fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, în cartierul Dacia și în cartierul Micro 15. Aceste ultime trei biblioteci au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Local al Municipiului Deva.

”Avem convingerea că acest proiect cultural va duce la creșterea interesului față de carte și lectură, îi va atrage pe membrii comunității spre una dintre cele mai plăcute și mai folositoare modalități de petrecere a timpului liber, cititul”, concluzionează Ioan Sebastian Bara.