Siegfried Muresan: ”Joaca din PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE”

Home Politică Siegfried Muresan: ”Joaca din PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE”

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan este de părere că ceea ce el denumește ”joaca de-a guvernarea din PSD” nu face altceva decât să pună în pericol Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

Acesta atrage atenția că, din cauza problemelor politice din țară, Prim-ministrul Sorin Grindeanu nu a participat ieri la reuniunea Consiliului Național pentru pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE). ”Preluarea Președinției Consiliului UE de către țara noastră în 2019 este o responsabilitate mare și pregătirile din timp sunt esențiale pentru că vor fi teme majore pe care trebuie să le gestionăm în mandatul nostru: Brexit, viitorul bugetului UE după 2020 și viitorul UE. Este inadmisibil ca prim-ministrul României să nu participe la aceste pregătiri”, spune Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul avertizează, de asemenea că toată această instabilitate generată de PSD afectează categoric imaginea României în plan extern și România riscă să pară un partener neserios în fața oficialilor europeni care se vor întreba dacă mâine mai găsesc la Guvern aceeași persoană cu care au discutat astăzi despre teme importante de pe agenda europeană.