Talentul artistic, promovat ”Pas cu pas” în festivalul starurilor de la Lupeni

Home Cultură Talentul artistic, promovat ”Pas cu pas” în festivalul starurilor de la Lupeni
Talentul artistic, promovat ”Pas cu pas” în festivalul starurilor de la Lupeni

Succesul înregistrat de ediția din acest an a Festivalului ”Fii star în țara ta”, devenit un adevărat brand artistic al Văii Jiului, a inspirat și alți oameni pasionați de punerea în valoare a talentului copiilor din regiunea noastră. Acesta este și principalul motiv care a stat la baza organizării, în municipiul Lupeni, a primei ediții a Festivalului concurs ”Pas cu pas”, derulat sub același brand artistic de succes ”Fii star în țara ta !”

Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii trecute, fiind găzduit de eleganta sală de spectacole a Palatului Cultural ”Minerul” din municipiul Lupeni. Pus în scenă de inimosul coordonator al cenaclului artistic ”Pas cu pas”, Petronela Baldovin, festivalul tinerilor artiști talentați din Valea Jiului și-a găsit nu doar un număr semnificativ de concurenți, ci și susținători pe măsură. Astfel, eforturilor de organizare a acestui eveniment cultural i-au subscris: Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni, Asociația ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni (ca principali parteneri), dar și Primăria municipiului Vulcan, Restaurantul ”La Țugu”, Cluburile copiilor și elevilor din Lupeni și Vulcan, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni și Școala Gimnazială nr. 2 Lupeni, precum și SC Aly Monyk SRL.

La eveniment au participat, în calitate de invitați, omul de afaceri Emil Părău (un susținător nelipsit al acțiunilor culturale din municipiul Lupeni), viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu și noul primar ales al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Acesta apreciază că, în calitate de primar, va acorda o atenție aparte promovării tinerilor talentați din municipiul Lupeni și va face în așa fel încât Palatul Cultural să devină nu doar încă o scenă pentru tinerii talentați din Lupeni și din Valea Jiului, ci și o adevărată rampă de lansare în viața cultural-artistică a micilor, dar atât de talentatelor, vedete ale scenei locale.

Nici pentru directorii festivalului (Petronela Baldovin și Cătălin Țugulea), dar nici pentru membrii juriului format din: prof. Claudiu Dragotă, prof. educator şi consilierul local Rodica Cîmpean, coregraful Marianna Peptenaru(coordonator Ansamblului folcloric „Mesagerii Iubirii”), jurnalistul Angella Dumitraşcu (de la Clubul de Presă Valea Jiului), Antoneta Duban (curatorul galeriei de artă din municipiul Lupeni) și solista

Monica Ţugulea (reprezentanta copiilor), misiunea de a departaja concurenții a fost una aproape imposibilă.

Particularitatea acestui festival artistic a fost aceea că participanții au avut de trecut nu doar proba talentului lor artistic muzical, instrumental sau coregrafic, ci și o probă a talentului în arta plastică, fiecare concurent prezentând, în concurs, și câte o lucrare plastică (pictură, artă fotografică, machetă, schiță de desen în creion etc.).

În urma punctajelor oferite de juriu a fost alcătuit și un clasament, toți participanții la acest festival-concurs obținând, pe diversele categorii de vârstă și de talent, locul I, respectiv locul al II-lea și, odată cu acestea, primind din partea organziatorilor premiile și trofeele festivalului. Rezultatele primei ediții a festivalului concurs ”Pas cu pas” Lupeni 2017 sunt următoarele:

Muzică ușoară:

* Categoria 4-6 ani:

Locul I – Leahu Jessica, Părău Carla-Elena, Butnaru Alexandra, Huluţă Maria;

* Categoria 6-8 ani:

Locul I – Huluţă Andrei, Dreghici Alexia, Nicuţa Larisa, Iliescu Roxana, Murariu Sarah;

Locul II – Vizi Maria-Alexia, Şchiopu Matei, Alexandru Amelia;

La secțiunea Folk, locul I a revenit solistei Donisă Luminiţa-Elena. La secțiunea muzică instrumentală, locul I a fost împărțit de Bolog Andrei(saxofon şi fluier) şi Sima Tudor (pian) .

La secțiunea interpretare – muzică ușoară, la categoria 8-10 ani locul I a revenit soliștilor: Sima Tudor-Daniel, Rotaru Sarah-Ancuţa, Crişan Bianca-Adriana, Nuţă Alexandru, Brădăţean Iasmina, Fara Răzvan, Suciu Alexandra, Petrea Maria-Antonia, Enculescu Daria, Varga Alexandra. Simlar, la secțiunea interpretare – muzică populară, la categoria 8-10 ani câștigători au fost: Şotîngă Raisa, Moraru Antonia-Elena, Rotaru Sarah-Ancuţa, Petrea Maria-Antonia Suciu Alexandra, Crişan Bianca-Adriana, Ititesc Andreea-Daniela.

De aprecieri unanime s-au bucurat și recitalurile propuse de organizatorii acestui spectacol, recitaluri în care au evoluat Monica Țugulea (cu o emoționantă interpretare instrumentală la nai), Alexandra Suciu (într-o nouă prestație de excepție a unor scene de teatru) şi Adonia Antonescu (cu un deosebit recital de muzică ușoară).

Cu toții, au cules aplauze binemeritate din partea unui public realmente încântat de ceea ce au văzut pe scena primei ediții a Festivalului ”Pas cu pas”. În plus, alături de celelalte premii oferite de organizatori și sponsori, de aprecieri deosebite s-au bucurat și cele 6 invitații lansate celor mai talentați dintre copii de către Florin Vrabie, președintele Asociației ”Parco Cavalli” din Vulcan, care a oferit ședințe gratuite de echitație câștigătorilor, dar și cele 3 premii speciale oferite, în numele Clubului de presă Valea Jiului, de jurnalistul Angella Dumitrașcu.

În concluzie, nu o spunem doar noi, ci toți cei care au fost de față, prima ediție a Festivalului artistic ”Pas cu pas” de la Lupeni a fost, realmente, un succes.