Parlamentarii hunedoreni au luat atitudine împotriva legilor UDMR

Home Politică Parlamentarii hunedoreni au luat atitudine împotriva legilor UDMR

Parlamentarii social-democrați din județul Hunedoara se numără printre politicienii care au condamnat intenția conducerii PSD de a susține în parlament așa-numitele ”legi ale maghiarizării” propuse de UDMR în negocierile politice privind o eventuală susținere a moțiunii împotriva Guvernului Grindeanu.

Astfel, potrivit publicației transilvănene ”Actual de Cluj”, deputații Laurențiu Nistor, Ilie Toma, Natalia Intotero, Sorin Marica și senatorii Cristian Resmeriță și Viorel Sălan, alături de alți parlamentari din regiunea Ardealului, i-au cerut președintelui PSD Liviu Dragnea să retragă de pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare proiectele normative propuse de UDMR privind introducerea limbii maghiare ca limbă oficială în anumite primării, respectiv declararea oficială a zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, drept zi de sărbătoare și în România.

”Am primit mai multe semnale în această direcție de la alegătorii noștri, mesaje prin care oamenii își exprimau îngrijorarea față de aceste acte normative propuse de UDMR. În urma acestor mesaje, am fost nevoiți să facem front comun și cu alți parlamentari din Ardeal și să-i solicităm președintelui PSD, Liviu Dragnea retragerea din dezbaterea parlamentară a acestor acte normative. Domnul Dragnea a fost foarte receptiv la cererile noastre și, așa cum ați văzut astăzi, acest subiect a fost practic închis. Eu cred că decizia luată în acest sens este una care va fi benefică atât pentru UDMR, cât și pentru PSD”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Acesta a precizat de asemenea că parlamentarii social-democrați din județul Hunedoara vor susține motțiunea PSD-ALDE împotriva Guvernului Grindeanu, considerând că aceasta va auce o stare de normalitate în actul guvernamental. ”Mâine, moțiunea de cenzură va trece, vom intra în normalitate, așa cum trebuie să fie și așa cum ne-o cere țara”, a mai precizat Nistor.