Cinci săptămâni pentru ”Biker’s Weekends” în Straja

Home Reportaj Cinci săptămâni pentru ”Biker’s Weekends” în Straja
Cinci săptămâni pentru ”Biker’s Weekends” în Straja

Fundația Noi Orizonturi Lupeni și Primăria Municipiului Lupeni anunță organizarea unei serii de weekenduri dedicate cicliștilor montani, în stațiunea Straja, Mun. Lupeni.

Mai precis, aceasta înseamnă 5 weekenduri consecutive în care telegondola din stațiune va funcționa, atât în ziua de sâmbătă, cât și în ziua de duminică.

Evenimentul poartă numele de ”Biker’s Weekends” și debutează la finalul acestei săptămâni, în zilele de 24 și 25 iunie, urmând să fie organizat, constant, până pe 22-23 iulie 2017.

În cadrul acestui eveniment bikerii vor putea testa ”Traseul lupilor”, un traseu de mountain bike realizat în urmă cu un an și reamenajat în această primăvară de voluntarii de la Fundația Noi Orizonturi. Traseul are o lungime de aproximativ 4 kilometri și este untraseu de tip Enduro/All Mountain.

În plus, voluntarii din Lupeni au început lucrările la un nou traseu pentru amatorii de ciclism montan. Numit ”Traseul Baloo” acesta este unul de tip flow trail, fiind deja finalizat pe o lungime de aproape 1 kilometru, porțiune care fi pusă la dispoziția cicliștilor în toate cele 5 weekenduri dedicate ciclismului montan.

De asemenea, în perioada 3-9 iulie 2017, la Straja va avea loc competiția ”Transylvania Downhill”, cel mai mare eveniment de longboard din România. Bikerii și longboarderii se vor bucura împreună de telegondola  funcțională, dar și de coborârile spectaculoase ce îi așteaptă.