Dragnea: ”Prin votarea moțiunii, România a reintrat în normalitate; PSD a ieșit întărit”

Home Politică Dragnea: ”Prin votarea moțiunii, România a reintrat în normalitate; PSD a ieșit întărit”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că prin votarea moțiunii de cenzură, România „a reintrat în normalitate și în rigorile constituționale”, iar PSD „a ieșit întărit”.

„A fost o acțiune politică asumată de PSD și ALDE, asumându-ne și un risc politic, dar nedorind să riscăm ca un program de guvernare ambițios (…) să fie pus sub semnul întrebării. Am preferat să nu mințim cetățenii, să ne prefacem că lucrurile merg foarte bine de dragul de a salva niște aparențe”, a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat de asemenea că nu se pune problema ca PSD și ALDE să nu aibă majoritate parlamentară pentru învestirea noului Guvern. „Din câte știu eu, majoritatea este mai mare decât minoritatea, cred că această regulă a rămas. În condițiile în care în această încleștare, cu toate aceste presiuni din ultimele zile, noi am reușit să avem o majoritate calificată pentru a trece moțiunea de cenzură, nu se pune problema majorității instalării noului Guvern. Vă aduc aminte că în 2012 noi am dat jos Guvernul Ungureanu cu trei voturi peste limita cerută, azi avem mai multe voturi. Nu se pune problema majorității pentru instalarea unui nou Guvern și susținerea unei formule guvernamentale”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă coaliția de guvernare mai are majoritate calificată în Parlament.

Acesta apreciază că Președintele României va accepta, fără rezerve, propunerea de premier pe care o va înainta la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, alianța PSD-ALDE.