Sorin Grindeanu, ultimul cuvânt ca premier

Sorin Grindeanu, premierul demis astăzi prin moțiunea de cenzură adoptată în Parlament, a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în aceste zile, precum și echipei sale de la Palatul Victoria, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

”Sunt foarte mulți cei care și-au manifestat susținerea, iar energia lor mi-a dat puterea să trec cu capul sus prin aceste zile complicate pentru România! Românilor le spun că îmi voi face datoria până la capăt, până când țara va avea un guvern funcțional”, a spus fostul Prim Ministru.

Acesta își exprimă speranța ca PSD să reușească să numească viitorul premier. ”Important este să ieșim din acest blocaj și să transmitem investitorilor și cancelariilor din lumea întreagă faptul că România rămâne un mediu stabil și predictibil. Important este ca românii să simtă cât mai puțin efectele acestei crize politice. PSD nu înseamnă Liviu Dragnea. PSD nu înseamnă nici Sorin Grindeanu. Acest partid trebuie să rămână unit. Voi rămâne în PSD, care nu trebuia să treacă printr-o asemenea încercare, să-și dea jos propriul guvern pentru că așa vrea un singur om! Sper ca în 6 luni să nu ajungem într-o situație similară. România nu merita așa ceva!”, a avertizat Sorin Grindeanu. 

Fostul premier a dorit să le mulțumească, în mod special, celor care i-au fost alături în toată perioada de mandat, dar în mod special în ultimele zile ale acestuia. ”Îi mulțumesc lui Victor Ponta. Apreciez foarte mult că a fost alături de mine. Le mulțumesc tuturor miniștrilor și le spun, așa cum am spus și până acum că trebuie să vină la serviciu și să-și facă datoria. Până va fi numit un nou guvern, trebuie să ne facem treaba! Am făcut ceea ce am crezut că este mai bine. Am ales calea cea mai grea, să nu accept funcții, să nu accept compromisuri, să nu fac înțelegeri oculte, să nu mă rog de nimeni, să nu negociez cu nimeni! Ci să fiu corect, transparent și să-mi fac datoria până la capăt în mod onest. Aveam această datorie față de țara mea!”, a mai spus Sorin Grindeanu.