Turiștii chinezi sunt interesați să descopere județul Hunedoara

Home Administrație Turiștii chinezi sunt interesați să descopere județul Hunedoara
Turiștii chinezi sunt interesați să descopere județul Hunedoara

O delegație a Provinciei Anhui din Republica Populară Chineză, aflată în vizită de lucru în județul Hunedoara, a fost primită joi, 22 iunie 2017, de conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

La discuții, din partea română, au participat președintele Mircea Bobora și cei doi vicepreședinți Daniel Andronache și Sorin Vasilescu.

Partea chineză a fost reprezentată de Dl Zhu Duwen, Secretarul General al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Provincia Anhui (APPC), China,  dl Li Weiyong, Vicepreședinte al Comitetului Judiciar, APPC,  dl Li Jianmin, Vicepreședinte al Congresului Municipal Lua An, Anhui,  dl  Chen   Songlin,   Secretarul   General   al   Congresului   Municipal   EDC/1C Tongling, Anhui,  dl Zhan Xin, Vice-secretar General al Congresului Municipal Hefei, Anhui,  dl Yang Pengfei, Directorul Serviciului Comitetului de Relații Externe, APPC.

După formulele tradiționale de bun venit, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a făcut o prezentare complexă a județului, cu accent pe acele atuuri care ar putea interesa partea chineză. Vizitatorii asiatici au putut afla astfel despre tradiția industrială a județului Hunedoara, industrie a cărei salariați și foști salariați constituie încă un patrimoniu valoros de calificări profesionale.

Rețeaua vastă de drumuri județene, deschiderea spitalelor din subordinea CJ Hunedoara spre medicina tradițională chineză, dar și preocuparea Agenției   de   Dezvoltare   Economică   și   Socială   a   Județului Hunedoara pentru promovarea exportului de produse tradiționale au trezit interesul oficialilor chinezi.

Aceștia au fost informați și privitor la oferta turistică a județului Hunedoara, oficialitățile județene prezentând oaspeților principalele atracții locale care fac deliciul turiștilor.

De fapt, turismul a fost și unul din domeniile la care oficialii chinezi au întrezărit o posibilitate imediată de colaborare. Potrivit lui Zhu  Duwen,   Secretarul   General   al   Comitetului   Permanent   al   Congresului Poporului din Provincia Anhui (APPC), China, oferta turistică a județului Hunedoara, exprimată prin monumente istorice din patrimoniul UNESCO, cetăți și castele medievale, condițiile foarte bune de cazare și masă, peisajul local pitoresc, infrastructura care facilitează accesul vor fi promovate acasă de oficialii chinezi.

”Suntem interesați de turism și am convingerea că mulți din locuitorii Provinciei Anhui vor fi interesați să viziteze ca turiști județul Hunedoara”, a declarat dl Zhu Duwen.

Domnia sa a precizat că anual, peste 100.000 de locuitori ai Provinciei Anhui își petrec vacanțele peste hotare. Există chiar și o generație matură de locuitori din Anhui care, potrivit oficialului chinez, cunosc România, au amintiri de aici și ar reveni cu drag ca turiști.

Aprecierile delegației chineze privitoare la oferta turistică a județului Hunedoara nu a fost o simplă politețe. Oaspeții chinezi au fost realmente impresionați de aceasta, la fața locului, prin vizitele pe care conducerea CJ Hunedoara le-a organizat la Cetatea Devei, Muzeul Civilizației Dacice și Romane și Sarmizegetusa Regia.

În urma vizitei la Parcul de Afaceri Simeria și DHS, cele două părți și-au exprimat intenția de a semna un protocol de colaborare în domeniile economic, turistic, cultural și educație.