FOTBAL / Inter Petrila părăsește scena promovării în Liga a treia cu fruntea sus

Home Stiri la zi FOTBAL / Inter Petrila părăsește scena promovării în Liga a treia cu fruntea sus
FOTBAL / Inter Petrila părăsește scena promovării în Liga a treia cu fruntea sus

Returul barajului pentru accederea în Liga a III -a s-a disputat sâmbătă, 24 iunie 2017, partidă în care reprezentanta județului Hunedoara, CS Inter Petrila, avea să o întâlnească pe cea a județului Timiș, ACS Ghiroda.

Un meci între două echipe apropiate valoric în ceea ce privește prestația jucătorilor, fie el campionatul timișan unul mai puternic decât cel hunedorean, sportivii ambelor părți jucându-și șansa până în ultimul minut al meciului. Pornind de la un avantaj obținut în turul de la Petrila, ACS Ghiroda se vede cu mai multe șanse de promovare și se mobilizează cu toate forțele pentru returul de pe terenul propriu.

Fiind chiar și fără jucătorii ei de bază, Haring, Androne şi Agapi, petrilenii au reușit să facă un meci frumos, câștigând încă o dată respectul suporterilor care, și de această dată, i-au însoțit la o partidă cu surprize de proporții, cu goluri anulate în momente cheie și decizii ale arbitrajului greu de înțeles.

Atât conducerea tehnică a CS Inter Petrila cât și administrația clubului este contrariată de deciziile arbitrilor în privința celor două goluri anulate, marcate chiar în momente cheie care ar fi putut schimba mersul jocului la Ghiroda. La scorul de 1 – 0 pentru Ghiroda a marcat Răzvan Drăgoescu, iar la 2 – 1 a marcat Iosif Kalai. Iată reluarea celor două faze:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=sWq_Ncm2L10

Astfel, ACS Giroda merge mai departe în Liga a III -a, fără doar și poate au avut o evoluție frumoasă, s-au putut vedea două meciuri de fotbal peste nivelul Ligii a IV -a, ambele echipe fiind dornice de promovare însă, diferența între cele două Asociații Județene de Fotbal, Timiș și Hunedoara, este foarte mare iar acest lucru nu poate fi benefic pentru fotbalul hunedorean.

„Felicitări CS INTER PETRILA pentru rezultatele obținute până acum. Vom continua oricum, a fost o experiență plăcută până la urmă. Sunteți campionii județului, avem de jucat în Cupa României. Sunt foarte dezamăgit de situația din AJF HUNEDOARA. Cred că a venit momentul să ne implicăm mai mult. Dar, pentru a continua, va trebui să avem o atitudine și vizavi de actuala conducere a AJF – ului. Un AJF atât de impasibil, fără coloană vertebrală, va aduce fotbalului județean numai probleme, probleme care acum există și vor trebui eradicate. Asta este în județul Hunedoara” – Daniel Bolog, secretar CS Inter Petrila.

„Fotbalul nu este numai despre bani, afaceri, jucători înaripați, transferuri de mii de euro. Mai este și despre mândrie, onoare, dăruire, indiferent la ce nivel se joacă. Atunci când în ziua meciului vii direct de la serviciu și bați 300 de kilometri pe caniculă, ori când în ziua meciului afli ca îți naște nevasta primul copil și sunt probleme și intri plângând pe teren, atunci când arbitrul îți refuză două goluri, ei bine, atunci putem vorbi despre fotbal cu bărbați de onoare. Inter Petrila a ratat promovarea în liga a treia, dar a avut onoare. Mare!”, a declarat Loredana Juglea, redactor sportiv.

Aurel Moldovan a explicat că diferența valorică între Liga a IV-a Timiș și cea din Hunedoara și-a spus cuvântul. „A fost o dublă cu două jocuri grele. Cel de-al doilea, mai greu decât cel de acasă, deoarece am avut lipsă patru jucători din meciul tur. Aceștia din motive obiective nu au putut participa la meciul de astăzi. Dar eu sunt mulțumit de jucătorii care au luat locul celor care au lipsit și îi felicit pentru atitudinea din timpul jocului. Speram la Liga a III-a chiar dacă am întâlnit Ghiroda. Poate nu am avut noroc. Am avut destule ocazii, la fel ca și Ghiroda. Am marcat și două goluri, care nu știu dacă au fost anulate pe merit. Sunt subiectiv, din poziția unde stăteam eu nu se vedea așa bine. Noi am avut un campionat cu 12 echipe, față de cel din Timiș, cu 18 echipe”, a declarat antrenorul Petrilei.

Prezent în mini-tribuna de la Ghiroda, alături de suporterii veniți de la Petrila, viceprimarul Dorin Curtean a transmis sportivilor petrileni: „Felicitări tuturor din partea mea pentru evoluția sportivă, ați făcut un meci frumos, meritați totul. Mingea este rotundă, din păcate astăzi a fost pentru adversari, fruntea sus, fotbalul nu se oprește aici, ați demonstrat că cunteți o echipă unită care poate ajunge departe”.

Din Liga a III-a, ACS Ghiroda ar putea fi preluată de Paul Codrea, care deține licența A și e acum la cursurile pentru licența Pro.

 „Mi s-a părut un meci destul de dificil. Un pic ni l-am complicat noi. Am avut 2-0, părea că am avut meciul în mână. Din păcate, am luat un gol și exista posibilitatea să se deschidă un scenariu negativ pentru noi. Din fericire, nu s-a întâmplat și am reușit să dăm și al treilea gol. Acum doi-trei ani, aici erau trei echipe puternice: Ripensia, ASU și Ghiroda. Iată că au reușit toate să promoveze. Poate reușim și noi să promovăm din divizia C la B. E clar că e doar o dorință, dar de ce nu, dacă au reușit ei, poate reușim și noi. O să mă așez cu Vlad la discuții, iar dacă el nu mai e dispus să continue, eu sunt dispus să preiau, depinde în ce condiții”, a declarat pentru TMSPORT fostul internațional.