Acțiune culturală a Clubului de Presă Valea Jiului la Căminul de vârstnici din Lupeni

Home Cultură Acțiune culturală a Clubului de Presă Valea Jiului la Căminul de vârstnici din Lupeni
Acțiune culturală a Clubului de Presă Valea Jiului la Căminul de vârstnici din Lupeni

Clubul de Presă Valea Jiului desfășoară o nouă acțiune  importantă la finele acestei săptămâni.  Astfel, la Căminul de Vârstnici din municipiul Lupeni va avea loc manifestarea cultural-spirituală intitulată ” În lacrima iubirii, inimile nu plâng niciodată !”, cuprinsă în amplul proiect intitulat ” Iubirea de aproapele meu”.

Potrivit jurnalistului Angella Dumitrașcu, reprezentantul Clubului de Presă Valea Jiului, acest eveniment va fi realizat în parteneriat cu Liga Femeilor Creștin Ortodoxe Vâlcea și Asociația Rusidava din Drăgășani și va cuprinde alocuțiuni, momente artistice susținute de invitații principalilor organizatori, la eveniment urmând să participe jurnaliști și scriitori din Valea Jiului și din județul Vâlcea, reprezentanți ai autorităților județene și locale, cadre didactice universitate, preoți de diferite confesiuni religioase, membrii ai unor ong-uri, reprezentanți ai mediului de afaceri, etc.

Acțiunea care va avea loc sâmbătă la căminul de vârstici din Lupeni, va avea și o latură caritabilă, organizatorii  vor dona beneficiarilor:  alimente, cărți pentru bibliotecă, produse de igienă și altele.

Evenimentul va fi mediatizat în direct pe un  post regional din Oltenia. În a doua zi, oaspeții din județul Vâlcea sunt invitați de reprezentanții Clubului de Presă să descopere frumusețile din zona de vest a Văii Jiului, Retezatul și stațiunea Straja, unde va avea loc și o întîlnire cu starețul schitului din Straja, părintele Dimitrie Ivașco. Acțiunea va avea și  rolul de promovare a tradițiilor spiritualității pe aceste meleaguri, se vor evoca momentele istorice petrecute acum 100 de ani, în marile bătălii care au avut loc în Pasul Vâlcan,  dar și promovare turistică.