Castelul Corvinilor, ilustrat într-o emisiune filatelică limitată

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus pe un timbru poștal în valoare de 4,5 lei, emis de Romfilatelia, colecționarii având posibilitatea să-și îmbogățească clasoarele și cu o serie limitată de 420 de plicuri cu timbru și ștampilă cu mențiunea ‘prima zi’.

„Acest plic a fost editat doar în 420 de exemplare, element ce-i conferă o ridicată valoare filatelică. În cadrul aceluiași concept a fost lansat în 353 de exemplare un album special ce reunește un timbru nedantelat al emisiunii și o medalie ce reprezintă imaginea castelului și bustul lui Ioan de Hunedoara”, a declarat primarul municipiului, Dan Bobouțanu.

Considerat ca unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la baza căreia curge pârâul Zlaști. Monumentul istoric este prevăzut cu turnuri, bastioane și un donjon iar acoperișurile înalte sunt acoperite cu țiglă.

Construcția este impunătoare și poate fi observată de la distanță, accesul spre castel fiind posibil pe un drum care ocolește zona industrială a fostului combinat siderurgic din Hunedoara.

Anul trecut Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 300.000 de turiști, numărul celor care au venit să vadă acest monument istoric fiind în creștere de la an la an.

AGERPRES