Universitatea din Petroșani participă la Târgul Universităților din România de la Chișinău

Home Educație Universitatea din Petroșani participă la Târgul Universităților din România de la Chișinău
Universitatea din Petroșani participă la Târgul Universităților din România de la Chișinău

Asociația Studenților Basarabeni organizează și în acest an Târgul Universtăților din România în mai multe localități din Republica Moldova.

Evenimentul are drept scop prezentarea ofertei educaționale dintr-un număr de 18 centre universitare din România care oferă locuri speciale studenților din Basarabia. Printre acestea se numără și Universitatea din Petroșani unde, potrivit rectorului Radu Sorin, studenții basarabeni se numără printre cei mai activi studenți înscriși la cele trei facultăți de la Petroșani.

”Participăm și în acets an, alături de asociațiile studenților basarabeni și de alte centre universitare din omânia, la Târgul Universităților din România în trei orașe ale Republicii Moldova. Oferta academică a Universității din Petroșani, care include și locuri speciale destinate studenților din Basarabia care doresc să urmeze studiile superioare la una dintre facultățile noastre, va fi prezentată în cadrul acestui eveniment, atât de către actualii studenți ai noștri dar și de cadrele didactice care vor merge la Chișinău în acest scop”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Târgul Universităților din România în Republica Moldova, ajuns la ediția a IX-a, se va desfășura în perioada 6-9 iulie în trei orașe din Basarabia, după cum urmează:6-7 iulie – Chișinău; 8 iulie – Bălți; 9 iulie – Cahul.

Rectorul Universității din Petroșani este ferm convins că și în acest an vor exista tineri din Republica Moldova care vor alege această instituție academică pentru a-și desăvârși pregătirea universitară.