Administrația de la Petrila a dat startul pentru finanțarea reabilitării tuturor școlilor din oraș

Home Administrație Administrația de la Petrila a dat startul pentru finanțarea reabilitării tuturor școlilor din oraș
Administrația de la Petrila a dat startul pentru finanțarea reabilitării tuturor școlilor din oraș

Administraţia locală de la Petrila a dat în lucru mai multe documentaţii către o firmă de consultanţă din Bucureşti, Sophava SRL, care se ocupă de servicii  de consultanţă şi management privind întocmirea cererilor de finanţare.

În acest sens se vor realiza documentaţiile pentru 7 obiective distincte, fiind vorba despre clădiri publice pe care primăria dorește să le reabiliteze: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” împreună cu școlile din structura acestuia (Şcoala nr. 2, Şcoala Primară nr. 3, Şcoala Gimnazială nr. 5), Şcoala Gimnazială „I.D. Sîrbu” împreună cu Şcoala Gimnazială nr. 6 şi Spitalul de Urgenţă Petroşani – structura Centrul de Sănătate Multifuncţional Petrila.

Firma bucureşteană se va ocupa de întocmirea cererii de finanţare, în cadrul apelului de proiecte POR/2016/3/3.1/A/1, din Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiţii 3.1, Operaţiunea B – Clădiri Publice.

Pentru elaborarea cererii de finanţare administrația petrileană va plăti 10.000 lei/ obiectiv, adică 70.000 lei, şi câte  8.000 lei/ obiectiv, adică 56.000 lei pentru prestarea serviciilor de consultanţă în implementarea proiectului.

ADR Vest a publicat în cursul zilei de ieri, 28 iunie 2017, un model de aviz privind oportunitatea investiţiei şi un nou exemplu orientativ pentru determinarea indicatorilor specifice oportunităţii de investiţii 3.1 B – clădiri publice, acesta fiind necesar în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7Regiuni – Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, operațiunea B  – Clădiri publice, pentru proiectele aferente spitalelor/unităţilor sanitare.