Liberalii hunedoreni apreciază că ”Hunedoara puternică” e un mit demontat chiar de către PSD

Home Politică Liberalii hunedoreni apreciază că ”Hunedoara puternică” e un mit demontat chiar de către PSD

Președintele PNL Huneodara, deputatul Lucian Heiuș apreciază că, la un an de la alegerile locale și alte 6 luni de la alegerile parlamentare din 2016, Partidul Social Democrat și-a demontat propriul program de dezvoltare locală. Heiuș arată că deși a trecut un an de la instalarea în funcție a noului for de conducere al Consiliului Județean Hunedoara,  rezultalele lasă de dorit. ”Zero fonduri europene absorbite, zero investiții noi derulate, iar lista cu nerealizările social – democraților poate continua. Dacă în 2016, cei de la PSD le promiteau hundorenilor o “Hunedoara puternică”, acum, la un an sub noua conducere vedem o Hunedoară din ce în ce mai slăbită. Partidul Social Democrat bifează „performanțe” după „performanțe”, iar la nivelul județului, aceștia își demontează propriul mit – “Hunedoara puternică”, spune Lucian Heiuș.

Acesta a făcut și o trecere în revistă a principalelor probleme care stau pe agenda publică a județului, comparativ cu stadiul de îndeplinire al acestora. Analiza făcută de liderul liberalilor din județul Hunedoara se prezintă astfel:

  1. Rezolvarea problemei deșeurilor la nivelul județului Hunedoara – îndeplinită parțial

Conducerea social-democrată a Consiliului Județean Hunedoara este incapabilă să gestioneze problema deșeurilor în județul Hunedoara, mărturie stând încă o licitație anulată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. La un an de la preluarea conducerii, social-democrații sunt depășiți de situație. Deși au invocat greaua moștenire, ei nu sunt în stare să finalizeze o procedură pentru atribuirea unei licitații, iar criza gunoaielor se adâncește pe zi ce trece. Hunedoara se transformă într-un județ al gunoaielor.

  1. 2. Relansarea activității parcurilor industriale și logistice din județ – începlinită parțial

Parcul de Afaceri Simeria și Parcul industrial Călan sunt în continuare la limita de avarie. Parcul industrial de la Călan nu este folosit de niciun operator, asta deși Laurențiu Nistor spunea că există discuții avansate cu o societate din Cluj-Napoca. În ceea ce privește Parcul de Afaceri de la Simeria, aici își desfășoară activitatea o singură societate comercială.

  1. Reabilitarea și modernizarea unităților medicale – neîndeplinită

În afară de directori de spitale schimbați pentru că nu aveau apa caldă la bucătărie și de zugrăveli superficiale în urma semnalelor de alarma trase de liberali nu s-a întâmplat mai nimic. Noua clădire a Spitalului Județean Deva a rămas tot nefolosită, iar interimatele se succed într-o horă fără sfârșit și fără baza legală, concursurile la fel. Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au fost cei care au atras atenția asupra stării deplorabile în care își desfășoară activitatea unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Grav este faptul că hunedorenii nu au acces la servicii medicale de calitate. De mai bine de o lună de zile un întreg etaj al secției de pneumologie din Spitalului Județean de Urgență Deva stă închisă.

  1. Reabilitarea și repararea infrastructurii de drum județean

Social-democrații au clamat încă din campania electorală de anul trecut că drumurile județene se află într-o stare deplorabilă. Tot ei anunțau strategii de reevaluare a drumarilor. Deși acuzau favoruri făcute de fostele conduceri ale Consiliului Județean Hunedoara către drumari, iată că sunt aceleași firme care operează în continuare. Mai mult decât atât, conducerea social – democrată a Consiliului Județean Hunedoara nu a pornit nicio investiție privind modernizarea drumurilor județene, iar unele dintre licitații sunt blocate.

  1. Proiecte pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile

La bilanțul unui an de zile, social-democrații nu au reușit să atragă niciun leu din fondurile europene pentru dezvoltarea integrată a județului. S-au lăudat cu diferite studii de fezabilitate, dar până acum nu a fost semnat niciun contract.

”În concluzie, singurele rezultate notabile ale social-democraților hunedoreni sunt în zona politizării activității Consiliului Județean. Membrii de partid au ajuns în diferite funcții publice. La fel s-a întâmplat și cu finii, copiii sau alte rude”, apreciază deputatul liberal Lucian Heiuș.