Prezență remarcabilă a artiștilor din Valea Jiului la Festivalul ”Hermannstadt” de la Sibiu 2017

Home Cultură Prezență remarcabilă a artiștilor din Valea Jiului la Festivalul ”Hermannstadt” de la Sibiu 2017
Prezență remarcabilă a artiștilor din Valea Jiului la Festivalul ”Hermannstadt” de la Sibiu 2017

Apreciată competiție artistică destinată tinerilor, Festivalul international ”Hermannstadt Fest” de la Sibiu a ajuns la editia a cincea. Evenimentul a avut loc în orașul de pe Cibin în perioada 23 – 25 iunie 2017.

Valea Jiului a avut o numeroasă reprezentare în cadrul acestui eveniment cultural-artistic de excepție, prin intermediul Asociației ”Lirica” din Petroșani condusă de profesorul Tiberiu Coconeț. Acesta a promovat în cadrul festivalului de la Sibiu o echipă de tineri talentați cuprinzând soliști de uzică ușoară, de muzică populară și instrumentiști.

Cum talentul micilor artiști din cadrul Ansamblului ”Lirica” din Petroșani este deja arhicunoscut, nu este de mirare că o bună parte din premiile Festivalului international ”Hermannstadt Fest” 2017, de la toate categoriile de concurs, au ajuns în Valea Jiului. Astfel:

  • Daniel Tudor Sima a obținut Premiul II la muzică populară și Premiul III la secțiunea ”Portret de artist” – Adrian Ordean.
  • Timea Suditu a obținut Premiul I la muzică populară;
  • Raisa Șotângă a obținut Premiul III la muzică populară;
  • Ancuța Rotaru a obținut o mențiune la secțiunea Muzică Populară;
  • Monica Țugulea a obținut Premiul II la secțiunea instrumentală – nai și Premiul II la secțiunea muzică populară și Premiul III la secțiunea Remeber Laura Stoica;
  • Bogdan Daj a obținut Premiul III la muzică populară;
  • Gheorghe Jura și Ana Maria Strugariu au obținut Premiul I la secțiunea instrumentală de folclor, situându-se în clasamentul general la doar câteva sutimi diferență de câștigătorii Trofeului Festivalului de la Sibiu;
  • Ariana Dosa a obținut o Mențiune la secțiunea Portret de artist – Adrian Ordean,
  • Andrei Bolog a obținut Premiul III la muzică instrumentală;
  • Răzvan Ionuț Balaj a obținut o Mențiune la Muzică Instrumentală.
  • Lorena Lacău a obținut Premiul II la muzică populară;
  • Cristian Dumitru Dregănesc a obținut o mențiune la secțiunea muzică populară;
  • Izabella Maria Bot a obținut o mențiune la interpretare muzică ușoară;
  • Maria Patricia Voina a obținut Premiul III la muzică populară;

De asemenea, Premul I la una din categoriile de vârstă ale secțiunii Muzică populară și Muzică Instrumentală i-au revenit lui Andrei Bogdan Ititesc, Mențiune la secțiunea muzică populară i-a revenit lui Andreea Daniela Ititesc, Premiul II la Muzică Instrumentală i-a revenit lui George Sebastian Șipoș, Premiul II la Muzică Populară i-a revenit lui Larisa Teodora Ristea iar o Mențiune la secțiunile de muzică ușoară, respectiv muzică populară, i-au revenit artistei Daria Bianca Oravecz, cu toții reprezentanți ai Văii Jiului.

Iar pentru ca tabloul laureaților să fie complet, trofeul Festivalului internațional  ”Hermannstadt Fest” 2017 a fost adjudecat tot de un artist talentat din Valea Jiului. Este vorba despre tânăra artistă Andreea Dalia Dobre, pregătită de profesorul și artisistul Ileana Berki.

Tot din Valea Jiului a participat la aceste important eveniment cultural din România și Jana Coconeț, în calitate de prezentator al festivalului, alături de Cătălina Dumitrean și Traian Stoița.

”Festivalul internațional de muzică ușoară, muzică populară și muzică instrumentală de la Sibiu este unul dintre cele mai importante de acest fel din țara noastră. Mă bucur că Asociația Culturală Lirica Petroșani a putut aduce pe scena acestui festival, împrenă cu alți artiști ai Văii Jiului, reprezentanți pe toate categoriile de concurs. Desigur, sunt încântat de performanțele și premiile adjudecate de elevii noștri, de reprezentanții Văii Jiului pe această mare scenă artistică. Tuturor, sincere felicitări !” a spus prof. Tiberiu Coconeț, președintele Asociației Lirica și dascăl pentru cei mai mulți dintre laureați.