Noul primar al comunei Sălașu de Sus a fost învestit oficial în funcție

Home Administrație Noul primar al comunei Sălașu de Sus a fost învestit oficial în funcție
Noul primar al comunei Sălașu de Sus a fost învestit oficial în funcție

Odată cu validarea alegerilor locale parțiale care au avut loc în 11 iunie 2017 în comuna hunedoreană Sălașu de Sus, prefectul județului Hunedoara a convocat pentru astăzi o ședință extraordinară a Consiliului local al comunei Sălașu de Sus, în vederea învestirii oficiale în funcție a noului primar ales, social-democratul Ioan Vlad.

Acesta a depus astăzi jurământul în fața Consiliului local (de la reuniunea căruia a absentat consilierul local Ioan Tirea, principalul competitor din alegeri al noului primar), la eveniment fiind prezenți prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely, deputatul hunedorean Natalia Intotero, primari din comunele învecinate și cetățeni ai comunei Sălașu de Sus.

”Vă felicit domnule primar pentru câștigarea alegerilor și vă doresc să rămâneți, așa cum vă cunosc, un om dedicat comunității locale din această frumoasă comună hunedoreană. Aveți în față un mandat de primar, pe parcursul căruia vă încurajez să acordați o atenție deosebită accesării, în continuare, a fondurilor europene disponibile, în mod generos pentru zonele rurale, așa cum deja ați demonstrat aici, în comuna Sălașu de Sus că sunteți preocupați și știți să faceți acest lucru. De asemenea, vă invit să nu uitați faptul că vă aflați la poalele Retezatului, această comună fiind una din principalele porți de intrare în Munții Retezat și vă invit să faceți în așa fel încât să dezvoltați și această oportunitate într-un factor de dezvoltare a comunității locale, prin dezvoltarea turismului. Vă doresc mult succes în activitate și vă asigur de sprijinul meu și al Guvernului României”, a declarat prefectul Fabius Tiberiu Kiszely.

La rândul său, deputatul PSD Natalia Intotero a ținut să transmit succes noului primar al comunei Sălașu de Sus, reamintindu-le celor prezenți că acesta are deja o experiență semnificativă în administrația locală, atât ca fost funcționar în aparatul administrativ al Primăriei din localitate, dar și ca viceprimar și consilier ales. ”Mă bucur că avem, aici într-una dn cele mai frumoase și cele mai dragi mie comune din județul Hunedoara, un primar așa cum este domnul Ioan Vlad. Îi doresc să aibă sănătatea, puterea și înțelepciunea de a îndeplini tot ce și-a propus. Are aici oameni harnici și gospodari, care merită tot efortul, așa cum are și o zonă frumoasă, încărcată de istorie. Il asigur de tot sprijinul meu pentru orice își propune să facă pentru acești oameni minunați care i-au dat un cec de încredere în alb. Mult succes, domnule primar!”, a declarat deputatul Natalia Intotero.

Noul primar al comunei Sălașu de Sus, Ioan Vlad, este fiu al satului Sălașu de Sus și demn urmaș al unei respectate familii din localitate. Fiu al apreciatului gospodar Ioan Vlad (astăzi senior al comunității sălășene la cei aproape 90 de ani), Ioan Vlad este el însuși un om gospodar, respectat așa cum se cuvine în comună. În vârstă de 48 de ani, Ioan Vlad este căsătorit și are doi copii, o fată și un băiat. A studiat la Liceul Național ”I.C. Brătianu” din Hațeg și este absolvent al Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani. De profesie economist, Ioan Vlad lucrează în Administrația Publică Locală din 1999 când a fost angajat la Serviciul de Urbanism al Primăriei comunei Sălașu de Sus. Bucurându-se de aprecierea și votul sălășenilor, în alegerile locale din iunie 2016 a fost ales consilier local pe listele PSD. În prima ședință a Consiliului local, Ioan Vlad a fost ales în funcția de viceprimar al Comunei Sălașu de Sus. El a asigurat, anul acesta, și interimatul funcției de primar, după alegerea lui Sorin Marica în funcția de deputat.

”Mă simt mândru de încrederea pe care mi-ați arătat-o în alegerile din 11 iunie, iar pentru asta vă mulțumesc. Le mulțumesc, de asemenea, colegilor din echipa PSD, care au fost alături de mine și m-au sprjinit, de la președintele PSD Hunedoara, domnul deputat Laurențiu Nistor până la fostul nostru primar, domnul deputat Sorin Marica, împreună cu care știu că vom face o echipă bună și de acum înainte, pentru a rezolva problemele cetățenilor comunei noastre. Le mulțumesc colegilor din echipa social-democrată care au participat activ la campania electorală, respectiv doamnei ministru Rovana Plumb; domnului președinte al Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora; domnilor senatori Liviu Pop, Viorel Sălan și Cristian Resmeriță; doamnei deputat Natalia Intotero, domnului deputat Ilie Toma, primarilor PSD și consilierilor județeni, precum și tuturor colegilor care au fost prezenți la dezbaterile și întâlnirile electorale cu cetățenii comunei noastre. Îi asigur că voi face în așa fel încât și ca primar să confirm cuvintele frumoase cu care m-au onorat în campania pentru alegeri. Onorat de încrederea dumneavoastră, vă garantez că rămân același om pe care-l cunoașteți, înobilat o dată în plus de încrederea și votul pe care mi le-ați acordat”, spune Ioan Vlad, primarul comunei Sălașu de Sus.

Acesta se declară mulțumit și de faptul că responsabilitatea conducerii administrației locale din comuna Sălașu de Sus a rămas în echipa social-democrată. ”Știu că nu este o misiune ușoară, dar cunosc în amănunt așteptările cetățenilor din cele 11 localități componente ale comunei noastre și voi căuta, prin tot ceea ce voi face, să răspund acestor așteptări ale oamenilor. Așa cum am spus și în campanie, mă bucur de sprijin total din partea PSD, iar acest lucru se va vedea, de acum înainte, și în activitatea mea de primar al comunei noastre”, a mai delcarat primarul Ioan Vlad.

Având în vedere că Ioan Vlad a ocupat și un fotoliul de consilier local, dar și funcția de viceprimar al comunei Sălașu de Sus, la nivelul Consiliului local urmează ca, în perioada imediat următoare, să fie validat un nou membru al echipei PSD din Consiliul local și să fie ales un nou viceprimar al localității.