Stand de carte al Editurii Trei, din 7 iulie, la Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pune la dispoziția publicului cititor, în perioada 7 iulie – 7 august 2017, un stand de carte cu vânzare al Grupului Editorial TREI din Bucureşti, care își va prezenta aici ultimele apariții editoriale. Standul va fi organizat în incinta Secției de Artă şi Carte Franceză a Bibliotecii.

Editura TREI a fost înfiinţată în anul 1994, la iniţiativa renumitului profesor      Dr. Vasile Dem. Zamfirescu, autorul unor importante lucrări de psihanaliză, un domeniu de mare interes atât pentru specialiști, cât și pentru cititori, care nu s-a bucurat de atenție în anii de dinainte de 1990. Venind în întâmpinarea cerințelor unui public interesat de psihiatrie, editura a adus pe piața românească de carte, în cadrul colecţiei „Biblioteca de psihanaliză”, operele complete ale celor mai renumiți psihanaliști: Sigmund Freud şi Carl Gustav Jung, mai întâi, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.

Pe lângă lucrări teoretice care abordau subiecte precum psihologie academică, psihologie practică, eseu, editura a început să publice şi literatură de ficţiune, romane psihologice în primul rând. Ulterior, registrul tematic a devenit mai divers, răspunzând cerinţelor unui public tot mai larg.

Din anul 2007, TREI a devenit un grup editorial care include alte două edituri:

  • Pandora M, editură ce publică „Funky Fiction”: o literatură contemporană cu şi despre atitudini rebele, nonconformiste, provocatoare.
  • Lifestyle: cărţi care prezintă sugestii de organizare a timpului liber şi viaţa cotidiană, arta culinară, amenajări interioare, întreţinere corporală

Grupul Editorial TREI publică următoarele colecţii:

  • Biblioteca de psihanaliză, cu peste 100 de titluri, coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu.
  • Psihologie-psihoterapie, cu lucrări de înalt nivel teoretic, atât autohtone, cât şi străine: manuale universitare româneşti şi occidentale, tratate şi dicţionare, lucrări de psihologie (colecţia este coordonată de Simona Reghintovschi).
  • Psihologie practică, o colecţie cerăspunde nevoii de cunoştinţe de psihologie utilizabile în viaţa cotidiană (colecţie coordonată de Prof. Dr. Vasile Dem. Zamfirescu).
  • Eroscop, o colecţie „care pătrunde cu adevărat în miezul tenebros al pasiunilor omeneşti”, cum a declarat Pascal Bruckner în 2007, când s-a hotărât să se asocieze echipei editoriale TREI.
  • Fiction connection, cu texte plăcute, accesibile, captivante.

Tuturor iubitorilor de carte ce vor vizita standul din incinta Bibliotecii Judeţene, Grupul Editorial TREI  le va oferi cărţile cu reduceri de preţ substanţiale.