Lucian Resmeriță și-a început astăzi, în mod oficial, mandatul de primar al municipiului Lupeni

Home Administrație Lucian Resmeriță și-a început astăzi, în mod oficial, mandatul de primar al municipiului Lupeni
Lucian Resmeriță și-a început astăzi, în mod oficial, mandatul de primar al municipiului Lupeni

Lucian Resmeriță, primarul ales de cetățenii municipiului Lupeni în alegerile parțiale de la 11 iunie 2017, și-a intrat de astăzi, în mod oficial, în funcție. În acest scop, la Palatul Cultural din Lupeni a avut loc, luni, 3 iulie 2017, ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Lupeni, convocată de Prefectul județului Hunedoara în vederea depunerii jurământului de învestire a noului primar, ședință prezidată de consilierul local UDMR David Benedekfi.

Zeci de invitați dar și câteva sute de cetățeni ai Lupeniului au dorit să participe la solemnitate, alături de membrii Consiliului local al municipiului Lupeni. Printre invitați, alături de prefectului județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely și președintele, respectiv locțiitorul Circumscripției electorale Lupeni (care au validat de altfel, rezultatul alegerilor de la 11 iunie), s-au aflat președintele Organziației PSD a județului Hunedoara – deputatul Laurențiu Nistor, deputatul hunedorean Natalia Intotero, vicepeședintele Consiliului județean Hunedoara – Daniel Andronache, primarii PSD din localitățile Văii Jiului, respectiv Gheorghe Ile (primarul municipiului Vulcan), Dănuț Buhăescu (primarul orașului Uricani), Vasile Jurca (primarul orașului Petrila), Nicolae Dunca (primarul orașului Aninoasa), consilierii județeni Alina Dunca și Maria Ivăniși, familia noului primar (soția, fiul, socrii și părinții), personalități ale vieții economice, sociale, politice și culturii din Valea Jiului, reprezentanți ai societății civile etc.

În fața acestui auditoriu, într-o asmosferă încărcată de emoție, Lucian Resmeriță a depus jurământul de credință în calitate de primar al municipiului Lupeni: ”Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Lupeni. Aşa să-mi ajute Dumnezeu !” După jurământ, Lucian Resmeriță a preluat, în mod oficial, eșarfa de primar din partea viceprimarului Iacob Mesaroș și, odată cu aceasta, calitatea efectivă de primar al municipiului Lupeni.

”Le mulțumesc tuturor celor care, prin încrederea pe care mi-au arătat-o, m-au propus, m-au ales și m-au învestit cu această onorantă funcție de primar al municipiului Lupeni. Vă asigur că fiecare dintre cetățenii municipiului Lupeni vot fi în atenția mea și că, încă de mâine dimineață, voi începe punerea în aplicare a proiectului de dezvoltare a municipiului Lupeni, cu care am câștigat alegerile. Vă mulțumesc că sunteți astăzi, atât de mulți alături de mine, la acest important moment din viața mea. Sunt onorat de prezența domnului președinte Laurențiu Nistor, căruia îi mulțumesc pentru încredere și pentru suport. Le mulțumesc și parlamentarilor PSD ai județului Hunedoara care au fost și sunt sigur că vor rămâne alături de mine și mă vor ajuta să facem ceea ce trebuie pentru cetățenii municipiului Lupeni. Le mulțumesc domnilor primari, împreună cu care am convingerea că vom face multe lucruri bune pentru Lupeni și pentru toată Valea Jiului. Le mulțumesc colegilor din Consiliul local pe care voi face în așa fel încât să-i atrag drept parteneri în dezvoltarea comunității noastre, așa cum le mulțumesc consilierilor județeni, funcționarilor din Primăria Lupeni și, nu în ultimul rând cetățenilor municipiului Lupeni, pe care vreau să-i am și de acum înainte alături de mine. Am lăsat la urmă câteva gânduri speciale care se îndreaptă spre familia mea. Îi mulțumesc tatălui meu și mamei mele, pentru ajutorul de care m-am bucurat din partea lor. Îi mulțumesc soției mele, pentru înțelegere și pentru că a fost alături de mine așa cum îi mulțumesc fiului nostru. De asemenea, îi mulțumesc fratelui meu de la care am preluat responsabilitarea acestei onorante funcții de primar și tuturor membrilor familiei mele”, a declarat Lucian Resmeriță.

În primul său discurs în calitate de primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a spus că programul ”Dezvoltăm Lupeniul” își va produce, în cel mai surt timp, efectele benefice pentru întreaga comunitate locală din municipiul Lupeni. ”Vreau s-i asigur pe toți cetățenii municipiului Lupeni că vor avea în mine un partener căruia îi pasă de fiecare om, care este interesat să facă din municipiul Lupeni un oraș din care oamenii să nu-și mai dorească să plece. Voi avea în vedere, în acest sens ca, așa cum avem acest frumos edificiu al Palatului Cultural, cu care ne mândrim, să avem în Lupeni străzi bune, parcuri frumoase, curățenie și siguranță, școli moderne și performante, un spital care să ofere servicii de cea mai bună calitate. Vreau să-i asigur pe oameni de afaceri din orașul nostru că-mi doresc să-i sprijin cu tot ceea ce pot pentru a-i ajuta să se dezvolte, să creeze locuri de muncă și plusvaloare pentru întreaga noastră comunitate”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Cu ambiția unui om tânăr, dar care știe ce-și dorește pentru el și pentru comunitatea care i-a acordat încrederea, Lucian Resmeriță îi avertizează încă de pe acum pe competitorii săi politici că, peste trei ani, în alegerile locale pentru un nou mandat de primar al municipiului Lupeni, deja și-a propus un țel ambițios: ”Vreau să-i conving în 3 ani pe cetățenii Lupeniului că pot fi acel primar care, la o viitoarele alegeri să recâștige mandatul de primar, cu peste 70% din încrederea cetățenilor !”, a spus Lucian Resmeriță.