Asigurații hunedoreni cu pensii de până la 900 lei beneficiază de medicamente compensate 90%

Home Economie Asigurații hunedoreni cu pensii de până la 900 lei beneficiază de medicamente compensate 90%

Pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială de până la 900 de lei/lună inclusiv beneficiază, începând de marți, 4 iulie 2017, de compensarea medicamentelor în proporție de 90%, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Până în prezent, beneficiau de compensarea medicamentelor (din sublista B, prevăzută de HG 720/2008 – http://www.cnas.ro/page/lista-medicamente-2016.html) pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei.

Mai mult, de acest program beneficiază şi pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale.

Totodată, a fost simplificată și procedura de declarare a veniturilor. La medicul de familie beneficiarii programului nu vor mai depune declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor  prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

De asemenea, prescripțiile medicale electronice emise de furnizorii de servicii medicale, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, până la data la care Programul a devenit operațional, se pot elibera de către farmacii până la data expirării termenului de valabilitate al prescripției medicale stabilit potrivit prevederilor legale în vedere la data prescrierii  medicamentului.

Finanţarea programului se asigură în proporţie de 50% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi în proporţie de 40% din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii.