Campioana SUA la șah vine la Vulcan

Home Educație Campioana SUA la șah vine la Vulcan
Campioana SUA la șah vine la Vulcan

Marea maestră Sabina Foișor, campioana Statelor Unite ale Americii la șah va fi prezentă sâmbătă, 8 iulie 2017, la Vulcan. Aceasta răspunde astfel invitatației lansate de secția de șah a CSM ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan, urmând să susțină un simultan de șah cu sportivii apreciatului club șahist vulcănean, dar și cu iubitorii acestui sport din întreaga Valea a Jiului

Simultanul de șah va avea loc sâmbătă, 8 iulie 2017, de la ora 11,00 în sala de ședințe a Consiliului local al municipiului Vulcan.

Marea maestră Sabina Foișor este născută în România, la Timișoara, în anul 1989, fiind fiica unor prestigioși șahiști ai României: Ovidiu și Cristina Foișor. Mama sa, marea maestră internațională Cristina Foișor este născută în Valea Jiului și este cetățean de onoare al municipiului Petroșani.

Sabina Foișor joacă șah de la vârsta de 6 ani, iar la 8 ani a câștigat primul său titlu european. După absolvirea stuiilor liceale, Sabina Foișor a ales să-și continue studiile universitare în Statele Unite ale Americii. Din 2008 trăiește în Baltimore unde are o deja o carieră universitară și, un an mai târziu, a luat decizia de a reprezenta Federația de Șah a SUA în competițiile internaționale. Între 2010 și 2016 a reprezentat SUA la 4 ediții ale olimpiadelor șahiste și de două ori a cucerit titlul de canpioană națională a Statelor Unite la șah.

Iubitorii sportului minții care doresc să participe la simultanul de șah de la Vulcan susținut de marea maestră Sabina Foișor se pot înscrie la numărul de telefon 0749046680 sau pe adresa de e-mail: elivs1_alin@yahoo.com până în ziua premergătoare evenimentului.