Noul cinematograf din Petroșani prinde contur

Home Administrație Noul cinematograf din Petroșani prinde contur
Noul cinematograf din Petroșani prinde contur

Muncitorii de la compania Masa Adrigela, care execută lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii fostului cinematograf ”Victoria” din centrul municipiului Petroșani, lucrează intens pentru ca, până la toamnă, noul cinematograf 3D din Petroșani să poată fi dat în funcțiune.

Astăzi, santierul acestei investiții publice a fost inspectat și de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu directorul executiv al Primăriei, Paula Dragoș și cu reprezentanții mass-media din Valea Jiului. Primarul apreciază că deja s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte execuția lucrărilor la Cinematograful “Victoria”. ”Lucrările se desfăşoară într-un ritm alert şi sperăm ca investiţia să fie finalizată cât mai repede, iar apoi să urmeze dotarea cu echipamente şi tot ce presupune acest cinematograf. Aici, în curând, vor putea fi vizionate filme în format 3D și sperăm ca, undeva în luna noiembrie a acestui an să putem viziona și prima proiecție cinematografică în acest spațiu”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Modernizarea cinematografului din centrul Petroșaniului este un proiect realizat de Primăria municipiului Petroșani, în parteneriat cu Compania Națională de Investiții, care suportă și cea mai mare parte a cheltuielilor. ”Inițial, proiectul a fost evaluat la peste 4 milioane de lei, dar în urma licitației acesta se cifrează undeva la peste 3 milioane de lei, din care contribuția noastră, a comunității locale, este de circa 200.000 de lei, constând în asigurarea racordului la utilități (curent, gaz, apă, canalizare etc.), restul, inclusiv dotările moderne și aparatura necesară proiecției filmelor fiind finanțate de CNI”, explică Tiberiu Iacob Ridzi.

Noul cinematograf va avea 270 de locuri pe scaune, în sală și la balcon. Sala de proiecție, aproape finalizată, va avea un design modern în nuanțe de alb, negru și roșu, va beneficia de mobilier specific modern și va corespunde tuturor normelor de siguranță pentru astfel de spații publice. În zona de proiecție se construiește și o mică scenă pe care se vor putea realiza mici spectacole sau evenimente publice ale administrației locale. De asemnea, în foaier va funcționa și un snack-bar cu produse specifice.

Ceea ce este de asemenea important în opinia primarului municipiului Petroșani este că, prin acest proiect, se realizează și o modernizare a spațiului verde din jurul clădirii cinematografului, care va deveni un spațiu public util. ”Eu mă bucur că, odată cu acest proiect, reușim să dăm o utilitate și un aspect zonei din jurul acestui cinematograf. Până de curând, știm cu toții că aici era o groapă de gunoi. Am insistat foarte mult ca, în acest proiect, să cuprindem și reabilitarea zonei exterioare, astfel încât repunem în circuitul public și acest spațiu verde din centrul orașului nostru”, spune Tiberiu Iacob Ridzi.

Viitorul cinematograf 3 D din Petroșani va fi administrat de Primăria municipiului Petroșani, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că prețurile pentru vizionarea filmelor va fi unul accesibil, având în vedere că, prin acest proiect, municipalitatea nu și-a propus să realizeze profit, ci să vină în întâmpinarea nevoilor și solicitărilor primite din partea comunității locale, în mod special  tinerilor care vor fi principalii beneficiari ai acestui proiect.