Centrul de Îngrijire și Asistență 2 Păclișa a devenit funcțional

Home Administrație Centrul de Îngrijire și Asistență 2 Păclișa a devenit funcțional
Centrul de Îngrijire și Asistență 2 Păclișa a devenit funcțional

Lucrările de reabilitare și modernizare ale  Centrului de Îngrijire și Asistență 2 Păclișa s-au finalizat, iar 65 de persoane cu dizabilități vor putea beneficia aici de servicii specifice de îngrijire într-un spațiu primitor, amenajat și utilat conform standardelor europene.

”Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara și conducerea interimară a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara au reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect important pentru comunitate. Investiția fusese blocată încă din primăvara anului trecut și exista riscul să fie pierdută finanțarea”, a declarat, la festivitatea de inaugurare a Centrului, Mircea Bobora – președintele Consiliului județean Hunedoara.

Investiția privind reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2 Păclişa s-a realizat prin finanțarea primită de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale – Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara. Valoarea totală a investiției a fost de 2.870.773,40 lei.

Centrul va asigura persoanelor cu dizabilități servicii de asistență socială, protecție și îngrijire în mod individualizat, în funcție de nevoile identificate, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.