Locuri de joacă pentru parcurile din Petroșani

Home Administrație Locuri de joacă pentru parcurile din Petroșani
Locuri de joacă pentru parcurile din Petroșani

Municipalitatea din Petroșani intenționează să achiziționeze mai multe aparate de joacă pentru copii, în vederea modernizării locurilor de joacă din parcurile Petroșaniului.

În acest sens, potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, au fost identificate și fondurile necesare, aprobate de Consiliul local zilele trecute, printr-o rectificare bugetară. ”Am luat nişte bani pe care i-am alocat inițial pentru realizarea unui studiu legat de viitorul parc industrial – un proiect mai vechi încă neconcretizat, studiul urmând să fie deocamdată reprogramat – pentru achiziţionarea de jocuri de copii în parcurile noastre. E vorba de 110.000 lei, bani cu care vom achiziţiona aceste jocuri pentru Parcul Central, pentru un loc de joacă de pe strada Păcii şi un altul tot din Aeroport”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

De curând s-a încheiat la Petroșani și programul de reabilitare a Parcului Central ”Carol Schrter”, unul dintre locurile cel mai des frecventate de familiile cu copii. Aici au fost efectuate o serie de lucrări de infrastructură, având ca scop asigurarea de condiții mai bune pentru petrecerea timpului liber și de joacă pentru copii. ”Am finalizat reabiltarea parcului Carol Schreter, unde am modernizat filigoria din zona centrală, am asfaltat zona din jurul acesteia și alte câteva alei din zona situată înspre str. Avram Iancu, a fost reabilitată fântâna arteziană și s-au făcut alte lucrări de igienizare a parcului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru lucrările de reabilutare și modernizare a Parcului Central ”Carol Schreter”, Primăria Petroșani a alocat suma de 750.000 de lei de la bugetul local.