Moment decisiv pentru Avram Iancu în aventura Dunării

Home Stiri la zi Moment decisiv pentru Avram Iancu în aventura Dunării
Moment decisiv pentru Avram Iancu în aventura Dunării

Înotătorul Avram Iancu a reușit să parcurgă deja câteva sute e kilometri din partea superioară a Dunării și se află acum, așa cum chiar el spune, în fața unui moment de cumpănă care poate fi unul decisiv pentru încercarea sa temerară de a deveni primul om care parcurge toți cei peste 2500 de km ai fluviului fără costum de protecție termică și alte accesorii.

Avram iancu a ajuns aproape de localitatea germană Passau, locul unde Dunărea face joncțiunea cu Innul.

”Mă aflu la doar 15 km de cel mai de temut loc de până acum: vărsarea Innului în Dunăre. Dacă este să-mi trimiteți toată căldura voastră, acum este momentul ! Aici e momentul cheie în a învinge sau a renunța în tentativa mea de a împinge lumitele umane la extrem în încercarea de a parcurge mărețul fluviu înot și doar în slip. Cu îngăduința lui Dumnezeu voi învinge. Doamne ajută!”, spune Avram Iancu.

Acesta explică faptul că temperatura Dunării înainte de confluența cu Innul e de 21 de grade Celsius, dar imediat după  confluență aceasta scade dramatic la doar… 14 grade Celsius. Asta deoarece debitul Innului este aproape dublu  față de cel al Dunării și la doar câteva sute de metri după confluență, apele albe ale Inuului „înghit”, pur și simplu, apele Dunării.

Pentru înotătorul din Petroșani, momentul atingerii acestei ”borne” este estimat în cursul după-amiezii de duminică. În plus, acesta recunoaște că, după efortul făcut deja până acum în cele 19 zile de înot continuu, este deja slăbit, atât la propriu cât și la figurat. Cu 6 kg mai slab percep mult mai intens temperaturile scăzute ale apei. Mâine, după-masă, voi ajunge la Passau. Voi duce o luptă crâncenă cu apele reci și repezi coborâte din crestele Alpilor, pentru câteva zeci de kilometri. Sper să trec însă și peste acest obstacol”, mai spune Avram Iancu.