Angajații Apa Serv au muncit sâmbătă noaptea pentru a nu lăsa Petrila fără apă potabilă

Home Economie Angajații Apa Serv au muncit sâmbătă noaptea pentru a nu lăsa Petrila fără apă potabilă
Angajații Apa Serv au muncit sâmbătă noaptea pentru a nu lăsa Petrila fără apă potabilă

În jurul orei 15:00 a zilei de sâmbătă, 8 iulie 2017, la dispeceratul Apa Serv a fost primită o sesizare privind o pierdere masivă de apă în zona stadionului din Petrila, care risca să distrugă inclusiv gazonul terenului de sport.

La fata locului s-au deplasat imediat echipele de intervenție pentru a vedea despre ce este vorba. În primă fază a fost dispusă restricționarea de urgență a furnizării apei în zonă, deoarece pierderea afecta terenul de fotbal al stadionului Petrila.  Având în vedere faptul că avaria s-a produs pe rețeaua principală care alimentează cartierele Brătianu și 6 August din Petrila, restricția a afectat inițial toți consumatorii din aceste zone. Între timp au fost executate câteva manevre pentru alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor casnici din alte inele, limitându-se astfel zona afectată de continuarea restricțiilor doar pentru câteva străzi din cartierul Brătianu, ceilalți consumatori fiind afectați doar parțial, din cauza presiunii scăzute a apei.

Potrivit șefului Serviciului Exploatare al Apa Serv Valea Jiului, ing. Florin Donisă, problema remedierii acestei avarii s-a dovedit a fi una destul de dificilă, deoarece spărtura s-a produs chiar sub terenul principal al stadionului, iar o intervenție la conducta pozată la peste 2 metri adâncime ar fi distrus întregul gazon, pe care nu s-au mai fi putut desfășura nici un eveniment sportiv pentru o perioadă îndelungată de timp.

În aceste condiții s-a decis devierea conductei de alimentare cu apă potabilă prin exteriorul terenului sportiv executându-se săpături mecanizate fără afectarea suprafeței de joc. La fața locului au fost aduse, în regim de urgență, toate materialele necesare împreuna cu utilajele și echipamentele specifice pentru astfel de intervenții. Lucrările s-au realizat fără întrerupere, iar echipele Apa Serv au lucrat toată noaptea, astfel că duminică dimineața în jurul orei 5:00 a fost deviată rețeaua pe o lungime de 130 m cu o conductă din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul de 110 mm.

După procedura de repunere sub presiune a sistemului de alimentare cu apă potabilă, parametrii de debit și presiune au reintrat în normal începând cu orele 6:00.

„Ne cerem scuze faţă de abonaţii afectaţi de aceste lucrări şi îi asigurăm că echipele noastre de intervenţie au făcut tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp” a declarat şeful departamentului Exploatare al Apa Serv Valea Jiului, Florin Donisă.