Primarul Buhăescu a semnat pentru aproape 8 milioane de lei în vederea reabilitării blocurilor din Uricani

Home Administrație Primarul Buhăescu a semnat pentru aproape 8 milioane de lei în vederea reabilitării blocurilor din Uricani
Primarul Buhăescu a semnat pentru aproape 8 milioane de lei în vederea reabilitării blocurilor din Uricani

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a fost prezent astăzi la sediul ADR Vest Timișoara, organismul național care gestionează proiectele derulate pe fonduri europene în Regiunea Vest.

Primarul Uricaniului a fost invitat la sediul instituției în vederea semnării unui nou contract de finanțare, care aduce comunității locale din orașul Uricani, fonduri europene de peste 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea unor blocuri de locuințe. În acest sens, Buhăescu a semnat împreună cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim contractul de finanțare al proiectului ”Eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe situate pe strada 1 Mai, strada Revoluției și strada Sterminos din orașul Uricani, județ Hunedoara”, proiect în valoare de 3.206.486,80 lei.

”Este vorba despre alte 6 blocuri de locuințe de pe străzile 1 Mai, Revoluției și Sterminos, pentru care am obținut bani europeni în vederea reabilitării energetice, dar și estetice și de confort a acestora. Acest contract se adaugă altuia pe care l-am semnat de curând și care prevede finanțarea unor lucrări de același fel pentru alte 7 blocuri de pe strada 1 Decembrie și strada Aleea Trandafirilor, un proiect în valoare totoală de 4.507,285,04 lei. În total, am adus aproape 8 milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor din orașul Uricani, acolo unde cetățenii au înțeles să participe la realizarea acestor investiții. Mai avem în pregătire și alte proiecte de acest fel. Eu sunt bucuros că, după câțiva ani în care mai mult s-a vorbit decât s-a făcut în problema atragerii de bani europeni în România, iată că la Uricani avem deja semnate câteva contracte semnificative care vor aduce bani europeni pentru dezvoltarea și modernizarea orașului nostru”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.