Primele fonduri europene pentru firmele din Regiunea Vest au fost atribuite de ADR Vest

Home Economie Primele fonduri europene pentru firmele din Regiunea Vest au fost atribuite de ADR Vest
Primele fonduri europene pentru firmele din Regiunea Vest au fost atribuite de ADR Vest

Azi, 10 iulie 2017, în sala de consiliu a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), a avut loc semnarea primelor 17 contracte de finanțare cu microîntreprinderi din Regiunea Vest.

La eveniment au participat reprezentanții celor 17 companii private alături de directorul general al ADR Vest, Sorin MAXIM.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste microîntreprinderi este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, Operațiunea A. – Microîntreprinderi.

Cele 17 microîntreprinderi care vor beneficia de aceste fonduri activează în sectorul industriei prelucrătoare (prelucrare de metal, plastic sau altetipuri de materiale), în sectorul construcțiilor, în domeniul producției cinematografice, precum și în sectorul de transport.

Din județul Hunedoara, beneficiare ale finanțării europene sunt fimele:

  • DEPLAST SRL cu o finanțare totală de  545.249,67 lei pentru modernizarea procesului tehnologic și diversificarea produselor oferite pe piață;
  • OMNIADENT SRL cu o finanțare totală de 637,083,45 lei pentru activitatea de tehnică dentară;
  • DAC MEDIA ADVERTISING, cu o finanțare totală de 800.372,90 lei, pentru modernizarea și dotarea spațiului de producție cinematografică;

Prin implementarea celor 17 proiecte se vor achiziționa echipamente ce vor contribui la creșterea competitivității economice a acestora sau dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, o parte dintre aceste proiecte vizează construirea/modernizarea spațiilor de producție, inclusiv dotarea cu sisteme informatice (programe software).

Cele 17 proiecte finanțate în Regiunea Vest cumulează o valoare totală de 3,85 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 2,56 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,566 lei/euro).