Au început înscrierile pentru Oslea Night Ridge și Vertical Race Piatra Iorgovanului

Home Reportaj Au început înscrierile pentru Oslea Night Ridge și Vertical Race Piatra Iorgovanului
Au început înscrierile pentru Oslea Night Ridge și Vertical Race Piatra Iorgovanului

Oslea Night Ridge este un eveniment de alergare montană aflat la a doua ediție. Acesta are loc în data de 12 august 2017, în zona Retezatul Mic – Masivul Oslea și Piatra Iorgovanului și este organizat de Clubul Alpin Valea Jiului, având ca parteneri principali – INTERSPORT Romania și Turism Uricani.

Cursa de noapte – Oslea Night Ridge, este cea mai dură competiție de alergare montană nocturnă de la noi din țară și reprezintă o buclă de 14,2 kilometri, cu 900 de metri diferență pozitivă de nivel. Aceasta are ca punct de plecare cabana de vânătoare Câmpușel, continuând cu un urcuș spre Pasul Jiu-Cerna, după care traversează aproape în întregime creasta muntelui Oslea. Traseul de alergare traversează pe o distanță de aproape 3 km linia de 2000 de metri, după care coboară treptat, prin zone cu pășuni alpine și drumuri forestiere, spre zona de finish, care este aceeași cu linia de start. Startul cursei va avea loc la ora 21:00, atunci când frontalele alergătorilor vor începe să lumineze întregul munte.

Cursa de zi – Vertical Race Piatra Iorgovanului, va începe la ora 09:00 și are aceeași linie de start cu cea de noapte. Se pleacă din fața cabanei de vânătoare Câmpușel, după care traseul traversează drumul auto DN 66A și după 50 de metri intră direct pe poteca de munte. Aceasta reprezintă un urcuș de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferență pozitivă de nivel, porțiune în care alergatorii au parte de o urcare solicitantă în care fiecare pas este răsplătit de natură. Trecerile se fac succesiv prin pădurile de foioase și conifer, urmate de zona pașunilor alpine presărate cu formațiuni calcaroase, pâna în apropierea vârfului, acolo unde este și linia de finish – Piatra Iorgovanului, la o altitudine de2014 m. După încheierea cursei, retragerea concurenților se va face pe același traseu.

Premiile totale pentru acest eveniment sunt în valoare de 11 200 lei, distribuite de către organizatori atât pentru cursa de noapte cât și pentru Verticalul de dimineață.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a competiției:

https://web.facebook.com/osleanightridge/?ref=br_rs

Înscrie-te aici: http://oslea.nightridge.ro/inscriere/

Mai multe detalii puteți obține de la:

Petreanu Laurențiu – director competiție

Telefon: 0735 847561