Palmares de excepție al gimnastelor din Petroșani la C.E. de la Budapesta

Home Stiri la zi Palmares de excepție al gimnastelor din Petroșani la C.E. de la Budapesta
Palmares de excepție al gimnastelor din Petroșani la C.E. de la Budapesta

În perioada 28 iunie –  2 iulie 2017 Hungarian Stage Dance Sport Federation & International Dance and Song Association a organizat în Ungaria, la Budapesta, finala Stage Dance European Championship „Dance & Song” (Campionatul European „Dance & Song “). Echipa de gimnastică aerobică a Clubului Copiilor și Elevilor din Petroșani a revenit în țară cu un nou palmares de excepție în urma particiării la Campionatul European de gimnastică aerobică de la Budapesta (Ungaria). Sportivele din Petroșani au cucerit 6 medalii de aur, 3 de argint si 2 de bronz.

Evenimentul a avut loc la Pestszentimrei Sport Castely – Budapesta.

Lotul de gimnastică aerobică de la Clubul Copiilor Petrosani, coordonat de antrenor profesor Adriana Popa a concurat la categoria sport-dance, sectiunea gimnastica aerobică, unde a participat la competiția derulată pe mai multe categorii de vârstă, obținând următoarele rezultate:

  • La categoria 5-8 ani, individual: Stroia Maria  – Locul I (medalie de aur); Ungureanu Raisa – Locul II (medalie de argint); Barlutiu Ioana Beatrice – Locul III (medalie de bronz).
  • La categoria 5-8 ani, echipe: Trio Rockstars (echipă formată din Stroia Maria, Ungureanu Raisa, Birlutiu Ioana Beatrice) – Locul I (medalie de aur).
  • La categoria 9-13 ani, individual: Andreea Prodan – Locul I (medalie de aur); Iriza Alecsia  – Locul II (medalie de argint); Gianga Ana Maria – Locul III (medalie de bronz).
  • La categoria 9-13 ani, echipe: Trio Gymstars (echipă formată din Andreea Prodan,Farago Erica, Iriza Alecsia) – Locul I (medalie de aur),  Trio Aerostars (echipă formată din Frunza Bianca,Goncea Daria,Gianga Ana Maria) – Locul II (medalie de argint);   Aero Grup5 Aerobic (echipă formată din Andreea Prodan, Farago Erica, Iriza Alecsia,Frunza Bianca, Goncea Daria) – Locul I (medalie de aur).
  • La categoria 13-17 ani, individual: Adriana Vasilescu – Locul I (medalie de aur).

Totodata, grupul sportivilor din Petroșani a obținut si un premiu special, dotat cu Cupa concursului pentru cea mai buna muzică la secțiunea gimnastică aerobică, melodia premiată fiind mixată de apreciatul muzician al Văii Jiului, Geo Popa.

 

”Acesta este cel de-al patrulea titlu european obținut de sportivii dela Clupul Copiilor din Petroșani, care se adaugă la palmaresul bogat al gimnastelor antrenate de prof. Adriana Popa. El este cu atât mai valoros cu cât concursul de la Budapesta a reunit nu mai puțin de 10.000 de concurenți din toată Europa. În aceste condiții, titlurile de campioni europeni cu care s-au întors acasă reprezentanții noștri, reprezintă nu doar o încununare a muncii asidue depuse de aceștia, ci și o performanță absolut remarcabilă pentru Valea Jiului și pentru România. Îmi face o deosebită plăcere să-i felicit pe câștigători și pe toți sportivii lotului de gimnastică de la Clubul Copiilor Petroșani, antrenat de neobosita antrenoare prof. Adriana Popa, care merită, la rândul ei, felicitări pentru aceste performanțe”, spune Cosmin Kiss, directorul Clubului Copiilor și Elevilor din Petroșani.