Parteneriat între Consiliile județene din Hunedoara și Gorj pentru finalizarea unor drumuri județene de interes turistic

Home Administrație Parteneriat între Consiliile județene din Hunedoara și Gorj pentru finalizarea unor drumuri județene de interes turistic
Parteneriat între Consiliile județene din Hunedoara și Gorj pentru finalizarea unor drumuri județene de interes turistic
În cursul zilei de joi, 13 iulie 2017, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de lucru a președintelui Mircea-Flaviu BOBORA cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai POPESCU. La discuții au mai participat din partea județului Gorj, Cornel CIMPOIERU – Director Tehnic al C.J. Gorj și Adi CÎMPEANU – primarul comunei Runcu, iar din partea județului Hunedoara, Daniel Costel ANDRONACHE – Vicepreședinte C.J. Hunedoara și Gheorghe ILE – primarul muncipiului Vulcan.
 
Cu ocazia acestei întâlniri s-au stabilit niște priorități în efectuarea unor lucrări de modernizare a unor drumuri județene ce leagă zone vecine din cele două județe.
 
Potrivit președintelui Consiliului județean Hunedoara, Mircea Bobora, s-a convenit finalizarea, în cursul acestui an a drumului județean Vulcan – Pasul Vulcan – Schela Gorj – Tg. Jiu și, în anul 2018, finalizarea drumului județean Uricani – Valea de Pești – Runcu.
 
În acest scop vor fi executate lucrări de modernizare la:
 
 DJ 672 C ce pornește din DN 67D sat Răchiți, com. Runcu, pe o lungime de 31 km pe raza jud. Gorj și o lungime de 9,5 km pe raza jud. Hunedoara,
 
 DJ 664 cu originea în Tg. Jiu, care străbate localitățile Turnicești – Schela – Pasul Vulcan – Vulcan până în DN 66 (35 km pe raza județului Gorj și 10 km pe raza județului Hunedoara).
 
De asemenea, s-a stabilit ca Primăria comunei Runcu să continue finalizarea drumului forestier ce leagă municipiul Tg. Jiu de stațiunea Straja prin Valea Susenilor (comuna Runcu).
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune că acest proiect este unul asumat de conducerea social-democrată a celor două județe, încă de anul trecut, atunci când în Pasul Vâlcan a fost dezvelit grupul statuar dedicat luptelor din Pasul Vîlcan în Marele Război al Întregirii. ”Mă bucur că, după întâlnirea de astăzi, pot avea certititudinea că acest drum de o imprtanță istorică, turistică și economică, ce leagă Vulcanul și Valea Jiului de Sudul țării, prin comuna Schela va fi reabilitat și repus în circulație. Cred că este un câștig pentru ambele județe, pentru că acest drum va deschide noi opotunități pentru dezvoltarea zonei turistice din Munții Vîlcanului”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.