Festivalul Luminii, sâmbătă în Parcul “Cetate” din Deva

Home Cultură Festivalul Luminii, sâmbătă în Parcul “Cetate” din Deva
Festivalul Luminii, sâmbătă în Parcul “Cetate” din Deva

Devenii sunt invitaţi, sâmbătă, 15 iulie 2017, la ora 18.00, în Parcul „Cetate”, să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte, la Festivalul Luminii – ediţia a VII-a. Evenimentul este organizat de Cercetaşii României – Centrul Local Deva cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva.

Peste 5.000 de gulguţe vor lumina parcul de la poalele Cetăţii – pe alei, dar şi suspendate pe spirale şi plase din sârmă.

Timp de cinci ore, participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să se manifeste prin diferite forme de artă, bucurându-se de atmosfera creată de 30 de cercetaşi şi alţi 30 de voluntari. În tot parcul, vor fi organizate jocuri şi ateliere de face-painting, de vise şi gânduri bune, de „pălmuţe” (copii, tineri şi adulţi îşi vor putea imprima palmele pe o pânză imensă), precum și un atelier de colorat mandale creative (cercuri care au un centru, dar sunt alcătuite şi din imprimeuri geometrice, ce simbolizează geometria întregului Univers). 

Festivalul Luminii aduce la Deva și concerte folk, la care vor fi invitaţi să cânte inclusiv participanţii la eveniment.
Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în anul 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi care au dorit să le ofere tinerilor implicaţi o educaţie non-formală, prin responsabilizarea acestora şi dezvoltarea abilităţilor. Astăzi, evenimentul este organizat în toată ţara, sub sloganul „Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte!”.