Gheorghe Ile: ”Vom circula pe asfalt pe Drumul romanilor din Pasul Vâlcan până la finalul lunii august”

Home Administrație Gheorghe Ile: ”Vom circula pe asfalt pe Drumul romanilor din Pasul Vâlcan până la finalul lunii august”
Gheorghe Ile: ”Vom circula pe asfalt pe Drumul romanilor din Pasul Vâlcan până la finalul lunii august”

Autoritățile județene din Hunedoara și Gorj au convenit să emareze, în regim de urgență, lucrările de modernizare a drumului județean care leagă localitățile Vulcan (jud. Huneodara) și Schela (jud. Gorj), prin Pasul Vîlcan, pe unul dintre cele mai vechi drumuri de legătură între Oltenia și Transilvania. Mai mult, edilii apreciază că până la finalul lunii august, când este programată ediția a doua a cermonialului la grupul statuar ridicat în memoria luptelor din Primul Război Mondial, acest drum va fi integral modernizat și asfaltat, pe întreaga sa lungime.

La evenimentul care a parafat luarea acestor două decizii, eveniment care a avut loc joi, 13 iulie la Consiliul județean Hunedoara, a participat ș primarul municipiului Vulcan, Gheorge Ile, care a confirmat public informația.

”Întâlnirea de astăzi cu cei doi președinți ai Consiliilor Județene: domnul Mircea Bobora – Hunedoara și domnul Cosmin Mihai Popescu – Gorj, îmi permite să vă spun că Ceremonialul de anul acesta din Pasul Vîlcan, programat pentru 19 august, dedicat luptelor din Primul Război Mondial, va fi organizat și mai bine decât anul trecut. Semnarea protocolului dintre cele două județe, pentru realizarea infrastructurii pe drumul Pasul Vîlcan- Schela înseamnă că pentru evenimentul din august, cei ce doresc să participe vor avea acces până sus la grupul statuar pe un drum complet refăcut și asfaltat. Pentru municipalitatea Vulcanului realizarea acestui obiectiv de infrastructură reprezintă un pas foarte important de deschidere a zonei turistice Pasul Vîlcan. Le mulțumesc celor doi președinți pentru implicare și pentru colaborarea deosebit de benefică pentru comunitatea Vulcanului”, spune Gheorghe Ile.

Primarul Vulcanului apreciază, de asemenea, că lucrarea va fi finanțată de cele două consilii județene pe toată lungimea până la Schela-Gorj, fiecărei unități administrative județene revenindu-i sarcina realizării tronsonului de lucrare aferent.