Ziua Franței celebrată și la Petrila

Home Cultură Ziua Franței celebrată și la Petrila
Ziua Franței celebrată și la Petrila

Vineri, 14 iulie 2017, Ziua Franței a fost sărbătorită și la Petrila. Evenimentul a avut  loc, într-un mod am putea spune firesc, în cadrul Asociației Culturale ”Les Amis de la France” (”Prietenii Franței”) fondată de regretatul prof. Ionel Zmău, a cărei tradiție și activitate a fost preluată cu același elan de prof. Anca Simona Manoliu.

Anul acesta, de Ziua Franței, Asociația Culturală ”Les Amis de la France” a organizat, la sediul său din orașul Petrila, un eveniment în cadrul căruia voluntarii asociației și membrii trupei de teatru ”Ana Colda” din Petrila (care funcționează în cadrul acesteia) au susținut un program artistic cu cântece și poezii în limba franceza.

De asemenea, cu acest prilej, Asociația Les Amis de la France i-a înmânat elevei Fița Andrada, un Premiu de onoare pentru rezultatele sale excelente obținute la învățătură, dar și la examenul de Evaluare Națională, pe care l-a absolvit cu media 10.

Invitați ai acestui eveniment au fost elevi ai Colegiului Național Mihai Eminescu Petroșani, profesori de limba franceză din Valea Jiului dar și numeroși oameni de suflet care apreciază activitatea acestei asociații.  

”Dincolo de activitățile pe care le-am desfășurat în această zi specială, am îndreptat un gând frumos către Franța și către francezii și francofonii din întreaga lume. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și mai ales, celor care prin activitatea depusă, au onorat acest eveniment atât de drag nouă, prietenilor Franței din Petrila”, a declarat Anca Simona Manoliu, președintele Asociației Les Amis de la France din Petrila.