Tabără națională de dans pentru copii și tineret la Costești

Home Cultură Tabără națională de dans pentru copii și tineret la Costești
Tabără națională de dans pentru copii și tineret la Costești

Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Hunedoara, în parteneriat cu FELL CB Production Deva, organizează la Centrul de Agrement Costești, prima ediție a TABEREI NAȚIONALE DE DANS.

Tabăra este un proiect prin care Direcția Județeana pentru Sport și Tineret Hunedoara își propune dezvoltarea și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri și face parte din Programul de Tabere Naționale și Tematice ale Ministerului Tineretului și Sportului. Tabăra se adresează tinerilor care manifestă interes faţă de însușirea cunoștințelor de dans și are loc în perioada 16 – 21 iulie 2017.

Potrivit informațiilor furnziate de directorul DJST Hunedoara, Széll Lőrincz, cazarea, masa, serviciile si materialele celor 40 de elevi tineri beneficiari ai taberei naționale sunt finanțate de către Ministerul Tineretului si Sportului.

”Sunt mulți copii și tineri care au talent în acest domeniu dar nu au loc si posibilitate să îl dezvolte. Tabăra se adresează copiilor și tinerilor care considera că niciodată nu este prea târziu să învețe ceva nou: un dans nou, o mișcare noua, un joc de grup nou, care sunt suficient de ambițioși să încerce și dansuri mai puțin stăpânite de cei din jurul nostru, care sunt încărcați de timiditate atunci când intra pe ringul de dans, fapt care se transforma intr-o serie de stângăcii involuntare sau care nu au niciun fel de experiență in dans, dar sunt dornici să învețe. Tinerii vor beneficia de un program antrenant şi totodată educativ. Ei vor participa la următoarele prezentări și exerciții practice: Jocuri de cunoaștere, Formarea Grupelor, Stiluri de dans, Istoria Dansului, Cursuri de dans social și street / hiphop,  Istoria dansului în România, Jocuri de înviorare și coordonare, Cursuri de dans sportiv și interpretare muzicală, Curs de coregrafie, Elemente de tehnica specifica coregrafilor. La sfârșit fiecare grupă va pregăti și va prezenta un program artistic din cele învățate. Suntem convinși că în urma participării la această tabără, pe lângă îmbogățirea cunoștințelor, tinerii vor identifica și noi modalități de petrecere a timpului liber” a declarat Széll Lőrincz, directorul executiv al DJST Hunedoara.

La prima ediție a taberei naționale de dans de la Costești participă elevi din județele Hunedoara, Alba, Caraș – Severin, Tulcea, Suceava, Harghita și Municipiul București, având vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani.