Drumurile naționale din județ, pe agenda discuțiilor autorităților locale cu ministrul Transporturilor

Home Administrație Drumurile naționale din județ, pe agenda discuțiilor autorităților locale cu ministrul Transporturilor
Drumurile naționale din județ, pe agenda discuțiilor autorităților locale cu ministrul Transporturilor

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, au participat astăzi la o întâlnire de lucru cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și  Ștefan Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții despre stadiul lucrărilor și problemele apărute în cadrul investițiilor majore de infrastructură rutieră din județul Hunedoara.

Potrivit prefectului județului Hunedoara, discuțiile au vizat stadiul lucrărilor la A1, loturile 3 și 4, ca urmare a vizitei inopinate de lucru efectuată de ministru pe tronsonul autostrăzii. A fost adusă în discuție și problema descărcării traficului rutier din DN 76 pe DN 7. Reprezentantul C.N.A.I.R. estimează că în termen de maxim două săptămâni, proiectul tehnic urmează să intre în procedura de avizare și autorizare, urmând achiziția și execuția lucrării care ar face conectarea cu DN 7 mai eficientă și mai sigură. A fost dezbătut și stadiul execuției lucrărilor la DN 7A și DN 66, ca urmare a ședinței de lucru din data de 13 iulie, de la Primăria Petroșani, întâlnire la care au participat reprezentanți ai Prefecturii Hunedoara, D.R.D.P. Craiova, S.D.N. Tg. Jiu și I.P.J Hunedoara.

”Ministrul Transporturilor a dat asigurări că va acorda o atenție deosebită problemei ridicată de autoritățile hunedorene privind lucrările de modernizare și reabilitare la DN 66A. Totodată, a fost dezbătută situația DN 74 Brad – Alba Iulia și necesitatea includerii acestui segment de drum în strategia de dezvoltare viitoare, pentru modernizare. Până atunci, vor continua lucrările de întreținere.”, spune prefectul Tiberiu Fabius Kiszely.

Acesta informează că au fost analizate și problemele privind implementarea proiectului de infrastructură feroviară pe Tronsonul 4 Pan European Radna – Gurasada – Simeria. Nu în ultimul rând, autoritățile hunedorene i-au solicitat ministrului modernizarea totemurilor de la intrările în județ.

Oficialii au dat asigurări că atât problemele, cât și lucrările de modernizare a  infrastructurii rutiere din județul Hunedoara sunt în atenția lor.