Proiectul liniei de transport ecologic din Valea Jiului a intrat pe lista de priorități a primarului din Vulcan

Home Administrație Proiectul liniei de transport ecologic din Valea Jiului a intrat pe lista de priorități a primarului din Vulcan
Proiectul liniei de transport ecologic din Valea Jiului a intrat pe lista de priorități a primarului din Vulcan

Primarul municipiului Vulcan a asumat rolul administrației vulcănene de lider de proiect, în ceea ce privește implementarea programului de realizare a unei societăți moderne de transport local la nivelul tuturor localităților din Valea Jiului. În acest sens, edilii Văii Jiului – cărora li s-au alăturat și reprezentanții Consiliului județean Hunedoara – intenționează să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze ecologice și pentru construirea rețelei de infrastructură aferentă funcționării acestui serviciu public.

”Vrem să trăim într-un mediu cât mai puțin poluat. Este absolut necesar acest lucru. Vrem în același timp să le putem asigura cetățenilor mobilitatea de mișcare, la costuri cât mai mici și în condiții cât mai bune din punct de vedere calitativ. Pentru mine, aceasta este o prioritate fundamentală, dacă dorim să avem o tranziție normală către o societate în care calitatea vieții oamenilor să fie cât mai bună”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În acest scop, primarul Vulcanului împreună cu directorul tehnic la Primăriei din localitate – Cosmin Capriș au fost prezenți astăzi la sediul ADR Vest din Timișoara unde au fost discutate unele aspecte care țin de modalitățile de accesare a fondurilor europene pentru finanțarea proiectului de transport public ecologic. 

”Asigurarea mijloacelor de transport public cu eliminarea emisiilor de carbon este deja un subiect de dezbtare la nivel de administrație publică locală, care a ajuns în etapa de astăzi, derulată la Agenția de Dezvoltare Regională Vest. Accesarea fondurilor europene pentru finanțarea proiectului de transport public ecologic, are ca cerință încheierea contractului pentru serviciile de transport public de acest tip. La întâlnirea de astăzi cu reprezentanții ADR Vest au fost clarificate aspectele de ordin legislativ legate de încheierea acestui contract, pe care și administrația publică locală din Vulcan este obligată să-l realizeze în perioada următoare. Comunicarea dintre reprezentanții ADR Vest și noi, beneficiarii de fonduri destinate serviciilor de trasport public a fost și de această dată la nivelul cerințelor noastre. Mă întorc acasă împreună cu directorul tehnic la Primăriei- Cosmin Capriș, cu certitudinea împlinirii acestui proiect, așteptat de cetățenii municipiului nostru”, a declarat Gheorghe Ile.