Vasile Jurca: ”Am reușit să obțin finanțare pentru Petrila aproximativ 125 miliarde lei prin PNDL”

Home Administrație Vasile Jurca: ”Am reușit să obțin finanțare pentru Petrila aproximativ 125 miliarde lei prin PNDL”
Vasile Jurca: ”Am reușit să obțin finanțare pentru Petrila aproximativ 125 miliarde lei prin PNDL”

Orașul Petrila va beneficia în următoarea perioadă de finațare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020 în cuantum de aproximativ 125 miliarde de lei, un succes atins în aceste zile de administrația de la Petrila prin aprobarea prin ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurile Europene nr. 3594/10.07.2017 a listei obiectivelor de investiții și a sumelor alocate acestora pentru finanțare.

Conform listei aprobate, orașul Petrila va beneficia de finanțarea unor proiecte foarte importante pentru comunitatea locală, acestea având următoarele obiective de investiții:

– Construire Grădiniță cu program normal, 5 grupe, Lonea – Ana Colda (2.087.948 lei);

– Construire Grădiniță cu program normal, 6 grupe, ID Sîrbu (2.302.745 lei);

– Asfaltare strada Cărbunelui, Dacilor, Lunca, Parângului (2.130.247 lei);

– Modernizare strada Prundului, Florilor și Aleea de la Bl. 1 strada Republicii (1.898.330 lei);

– Reparații și modernizare străzi, trotuare și parcări în cartierele 8 Martie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia (4.132.348 lei).

„Am reușit să obțin pentru orașul Petrila aproximativ 125 de miliarde de lei vechi prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru proiecte foarte importante pentru comunitatea noastră. Construirea a două grădinițe cu program normal în Petrila au primit aprobarea finanțării, un obiectiv foarte important pe care l-am atins, așa cum am spus-o de fiecare dată, educația și dezvoltarea tinerei generații fiind primordială pentru mine și administrația locală”, declară Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Conform declarației primarului Vasile Jurca, proiectele celor două grădinițe care vor fi construite în următoarea perioadă la Petrila au fost elaborate conform temei de proiectare lansate de Consiliul Local de la Petrila și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, respectându-se legile, normele și standardele în vigoare, cât și a celorlalte funcțiuni conexe cuprinse în temă.

Prin aderarea României la UE au apărut reglementări noi privind educația copiilor preșcolari, prin diversificarea activităților și aptitudinilor pentru care sunt pregătiți. Conform programei actuale sunt prevăzute activități de informatică, gimnastică, cunoștințe ale naturii, activități artistice, limbi străine iar noile grădinițe de la Petrila vor respecta toate aceste standarde de nivel european. La proiectarea acestora s-au respectat de asemenea și condițiile impuse de Ministerul Sănătății, conform ordinului 1995 din 18.10.1995.

„Proiecte la fel de importante pentru orașul Petrila au obținut girul finanțării prin PNDL. Modernizarea și asfaltarea cartierelor și zonelor în care ne-am dorit foarte mult să intervenim, așa cum ar fi Prundului, Florilor, Parângului, Alexandru Sahia, Lunca, Tudor Vladimirescu, 8 Martie, a tuturor aleilor, trotuarelor și parcărilor”, spune în încheiere primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.