Deputatul Lucian Heiuș, desemnat coordonator al Comisiei de buget și politici fiscale al PNL

Home Politică Deputatul Lucian Heiuș, desemnat coordonator al Comisiei de buget și politici fiscale al PNL
Deputatul Lucian Heiuș, desemnat coordonator al Comisiei de buget și politici fiscale al PNL

Biroul Executiv al PNL i-a desemnat, luni, pe coordonatorii comisiilor de specialitate ale partidului, secretarul general al formațiunii, Robert Sighiartău, precizând că aceștia nu reprezintă membrii unui Guvern din umbră.

„În legătură cu decizia Biroului Executiv privind desemnarea membrilor PNL care vor conduce, vor coordona comisiile de specialitate ale PNL, fac câteva precizări. În primul rând, acești coordonatori de comisii vor avea statut de interimari, după adoptarea regulamentului în următorul Consiliu Național vor urma alegeri în fiecare comisie de specialitate. (…) Legat de speculațiile care apar în presă că ar fi un Guvern din umbră, vreau să vă precizez că acești coordonatori sunt cu statut de interimar și nu putem discuta încă de un Guvern din umbră, pentru că nu s-au constituit ca și un guvern din umbră. Decizia Biroului Executiv este foarte clară: ei vor coordona, vor reorganiza aceste comisii ca să devină active, ca să monitorizeze activitatea Guvernului, ca să vină cu avize pentru inițiativele legislative inițiate de putere, dar și din interiorul PNL și apoi putem discuta despre alte aspecte”, a afirmat Sighiartău, după ședința Biroului Executiv al partidului.

Astfel, cei care vor conduce comisiile de specialitate ale PNL sunt: deputatul Ovidiu Raețchi — apărare și siguranță națională; Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, — la administrație publică și siguranța cetățeanului; deputatul Ioan Cupșa — la justiție și drepturi cetățenești; deputatul Lucian Heiuș — la buget și politici fiscale; deputat Marilen Pirtea — la educație, cercetare și sport; deputat Mara Calista — la muncă și protecție socială; senator Romulus Burlacu — la economie, energie și mediul de afaceri; Nini Săpunaru — la agricultură, dezvoltare rurală și industrie alimentară; Antonel Tănase — la infrastructura de transport; deputat Pavel Popescu — la comunicații și societate informațională; Lucia Varga — la mediu, ape și silvicultură; Petru Luhan — la fonduri europene și dezvoltare regională; Liviu Brătescu — cultură, culte și minorități.

Secretarul general al PNL a adăugat că acești coordonatori ai comisiilor de specialitate au atribuția, în primul rând, de a selecta specialiști din interiorul PNL, precum și din afara partidului, din ONG, societate civilă, patronate, pentru monitorizarea activității actualului Guvern.

„În următoarea perioadă, în toamnă, vom veni cu rapoarte pe fiecare domeniu, să prezentăm opiniei publice și românilor situația actuală și guvernarea dezastruoasă Grindeanu și Tudose, iar apoi, în paralel, să începem, într-un grup de lucru, formarea unui draft de program de guvernare”, a adăugat Sighiartău.

”Comisia de specialitate va lucra pe trei paliere: vom stabili politica bugetară, financiară și fiscală a Partidului Național Liberal, vom monitoriza activitatea actualului guvern pe aceste domenii și vom pregăti specialiștii Partidului Național Liberal, care vor ocupa funcțiile în viitorul guvern. Este o mare responsabilitate, este foarte mult de lucru, mai ales că toate programele pe care noi le vom gândi în această comisie vor fi în programul de guvernare al PNL, pe care noi îl vom aduce la momentul oportun în atenția alegătorilor”, a declarat, la randul sau pentru Replica de Huneodara, deputatul hunedoreanLucian Heiuș.

AGERPRES