Potop la Uricani, în zona Câmpu lui Neag

Home Stiri la zi Potop la Uricani, în zona Câmpu lui Neag
Potop la Uricani, în zona Câmpu lui Neag

Vremea rea și ploile din cursul zilei de astăzi s-au năpustit și asupra zonei de vest a Văii Jiului. La Uricani, natura s-a dezlănțuit mai ales in zona Câmpu lui Neag, creând panică în rândul localnicilor. Ploile abindente și viiturile de pe versanți au generat pagube însemnate, fiind distruse mai multe căi de acces spre gospodăriile cetățenilor din zonă, dar și drumuri, podețe, fiind consemnate chiar și gospodării inundate.

Autoritățile locale de la Uricani au intrat în alertă încă de azi noapte, de la orele 2:30 -3:00 când au fost anunțate primele prbleme în zonă. Reprezentați ai adminisrației locae și ai ISU s-au deplasat în zonă pentru a evalua situația și pentru a da primul ajutor cetăților afectați de calamitate.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, care s-a aflat permanent în zonă, spune că s-a acționat și se acționează în continuare în zonele afectate de inundații, împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în vederea diminuării efectelor calamităților. ”Distrugerile sunt atât de mari încât este nevoie de sprijinul cetățenilor din zonele afectate mai ales pentru dezafectarea și refacerea minimală măcar a porțiunilor de drum care sunt în proporție de 90% distruse”, spune Dănuț Buhăescu.

Primarul orașului Uricani spune că va urma, în zilele următoare, o evalare exactă a pagubelor generate de stihiile naturii, urmând ca autoritățile locale să solicite sprijin din partea Guvernului pentru atenuarea efectelor acestor calamități.