Tabără națională de fotografie, cultură, tradiții și civilizație, la Centrul de agrement de la Costești

Home Cultură Tabără națională de fotografie, cultură, tradiții și civilizație, la Centrul de agrement de la Costești
Lorincz Szell, director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara organizează la Centrul de Agrement Costești, cea de a X-a ediție a TABEREI NAȚIONALE DE FOTOGRAFIE, CULTURĂ, TRADIȚII ȘI CIVILIZAȚIE DACICĂ ȘI ROMANĂ , în perioada 24 – 29 iulie 2017. Tabăra face parte din Programul de Tabere Naționale și Tematice finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Potrivit inormaților prezentte de directorul DJST Huneodara, Szell Lorincz, în tabără participă 55 de elevi cu vârsta cuprinsa între 10 si 18 ani, din mai multe județe, pentru care Ministerul Tineretului si Sportului va suporta costul cazării, mesei, a serviciilor de animare și a materialelor consumabile.

Tabăra se adresează tinerilor care manifesta interes faţă de arta fotografică și istorie, în special celor care vor să cunoască mai bine două dintre popoarele antichității europene, dacii şi romanii. Pe parcursul celor 5 zile de tabăra tinerii își vor îmbogății cunoștințele legate de istoria, cultura, tradițiile și civilizația dacică și romană prin participarea la cursuri tematice cât și prin vizite la cetățile dacice din zonă.

”Până anul trecut ne-am axat doar pe cultură, istorie și tradiții romane și dacice. De anul trecut am venit cu ceva inovativ, și am introdus și arta de a fotografia. Prin această noua componentă a taberei dorim să venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor Majoritatea tinerilor au cont pe site-uri de socializare unde postează multe poze din activitățile lor zilnice. Își doresc să aibe cele mai reușite poze pentru a primii cât mai multe like-uri. Majoritatea însa nu au cunoștințe teoretice sau practice despre arta de a face fotografii, dar le pot dobândi în tabără”, spune Széll Lőrincz , directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara

Acesta arată că ărima Tabără Națională cu tematica Istoriei și Civilizației Dacice și Romane, a fost organizată în anul 2008, iar de atunci în fiecare an s-a continuat și s-a diversificat programul, fiind una din cele mai vechi tabere naționale din țară. În cei noua ani de organizare, în tabără au participat 540 de tineri din multe județe, unii din ei întorcându-se de mai multe ori, cu prietenii sau familia.

”Consider că în perioada următoare, Centrul de Agrement Costești at trebui declarat de către Ministerul Tineretului Sportului, Centru de Agrement de Interes Național, să fie alocate fonduri pentru modernizare, pentru ca el sa poată oferi programe cu tema istoriei, culturii și civilizației dacice pentru orice elev sau tânăr din Romania și nu numai, care să poată veni să participe la ore de istorie vie” a mai spus Széll Lőrincz.