Furtunile din ultimele zile au generat 48 de avarii la liniile electrice din 82 de localități hunedorene

Home Stiri la zi Furtunile din ultimele zile au generat 48 de avarii la liniile electrice din 82 de localități hunedorene
Furtunile din ultimele zile au generat 48 de avarii la liniile electrice din 82 de localități hunedorene

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu de furtună cu descărcări electrice, grindină, averse de 35-40 litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului) a fost afectată funcționarea reţelelor electrice din județul Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al Enel, printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo severe, se numără izolatori sparţi şi conductoare rupte, copaci doborâți de furtună și căzuți în rețele, stâlpi rupți.

 În total au fost raportate 48 de incidente pe liniile de medie tensiune, care au perturbat alimentarea cu electricitate în 82 de localități, în special în nordul și centrul județului.

Echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor au intervenit în cursul zilei de 25 iulie și în noaptea 25-26 iulie și au remediat aproape integral avariile din rețelele de medie tensiune, astfel încât în data de 26 iulie la ora 15:00 mai erau afectate liniile care alimentează parțial 7 localități: Târnava, Luncșoara, Crișan, Ribicioara, Toplița, Dumbrava de Jos, Dumbrava de Sus.

Alimentarea unora dintre consumatori este realizată în prezent prin linii de buclă sau prin alte variante de preluare a alimentării. Echipele de intervenție estimează că până la sfârșitul zilei vor depista și remedia toate defectele pe liniile de medie tensiune.

În rețelele de joasă tensiune mai există o serie de deranjamente individuale și colective, în special în localitățile Brad, Țebea, Luncșoara, Crișan, Ribicioara, Ribița, Dumbrava de Jos, Dumbrava de Sus, Rovina, Curechi, Blăjeni, Vulcan, Mesteacăn, Vălișoara, Stanija, Luncoiu de Jos, Lapugiu de Sus, Lapugiu de Jos, Dobra, Tisa, Teiu, Abucea, Pojoga, Zam, Burjuc, Bujor, Radulesti, Târnava, Vorta, Visca, Certej, Coaja, Cărmăzănești, Feregi, Muncelu Mic, Dănulești, Petrești.

Echipele E-Distribuție Banat şi cele ale contractorilor companiei lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilorColaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi mulțumim primăriilor care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.