Jandarmul hunedorean Cătălin Filopoiu a devenit eroul unui copil de 7 ani

Home Educație Jandarmul hunedorean Cătălin Filopoiu a devenit eroul unui copil de 7 ani
Jandarmul hunedorean Cătălin Filopoiu a devenit eroul unui copil de 7 ani

Plutonierul major Cătălin Filipoiu din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja, aflat în timpul liber, în data de 26 iulie a.c., în jurul orelor 16:30, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală, la rugămintea unui prieten, pe Cheile Jiețului, unde acesta din urmă își lăsase autoturismul defect, în noaptea precedentă.

Autoturismul rămăsese imobilizat în noaptea de 25/26 iulie a.c., pe DN 7A, în zona Jieț, la aproximativ 1 km de cabana Mija, într-o zonă fără acoperire cu semnal GSM. Din această cauză, cele trei persoane din autovehicul, soț, soție și copilul acestora, în vârstă de 7 ani, au fost nevoite să abandoneze autovehiculul și să coboare pe jos, prin întuneric, mai mulți kilometri, până într-o zonă cu semnal, unde au reușit să ceară sprijin la numărul de urgență 112.
Ajunși la autoturism, jandarmul montan și prietenul său au observat în interiorul acestuia un bărbat, precum și un alt autoturism oprit alături. Subofițerul s-a prezentat și i-a solicitat bărbatului aflat în mașina prietenului său să prezinte un act de identitate, precum și să menționeze ce anume caută în acel autoturism. Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a afirmat că în timp ce se deplasa pe acel drum a văzut autovehiculul oprit, fără conducător auto și a rămas să îl păzească.

Însă, jandarmul montan și prietenul său au observat că autovehiculul prezenta urme de forțare la portiera din partea dreaptă, precum și faptul că lipseau mai multe obiecte din mașină. Unele dintre acestea erau aruncate în albia pârâului de lângă drum (medicamente, jucării, haine), iar altele se găseau în autoturismul bărbatului (stație auto emisie-recepție, parasolar, un rucsac).

Jandarmul montan și prietenul său i-au solicitat bărbatului să îi însoțească până într-o zonă cu semnal, de unde au apelat 112, sesizând faptele constatate. În scurt timp, un echipaj de poliție a sosit la fața locului și a întocmit persoanei în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii faptelor de furt calificat și conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma acestui incident, mama băiatului a publicat pe pagina unei rețele de socializare două mesaje emoționante, prin care îi mulțumește jandarmului montan, plutonier major Cătălin Filipoiu (cunoscut pe rețeaua de socializare sub numele de Cătălin Stepa).

Redăm în continuare mesajele doamnei Nicoleta Vaia Nidelea, de pe rețeua de socilaizare:
„Ce înseamnă să fii eroul unui copil de 7 ani? Să-i recuperezi mașinuțele cu care se juca de când avea 3 ani, cele mai valoroase sufletește, pe care nu le-ar da pentru nimic în lume, pentru că fiecare are o poveste.Când un nenorocit le-a spart mașina părinților, un OM l-a făcut fericit. Eroul este Cătălin Stepa, jandarm montan din Lupeni! Era în timpul lui liber! Îi mulțumim din suflet jandarmului montan Cătălin Stepa care, aflat în afara programului de lucru, a reușit nu numai să-l identifice și să-l predea polițiștilor pe hoțul care ne-a vandalizat mașina, dar a și recuperat prejudiciul. Mașina noastră fusese lăsată regulamentar semnalizată, azi noapte, pe DN 7 A, după accident. Ce minte bolnavă poate să arunce în rău doar hainele și medicamentele copilului, altături de cromoglicatul pentru trei pacienți?
Bravo, Cătă! Te iubim! Adevărul este că Tatiana Stepa nici nu putea crește decât un asemenea copil cum e Cătălin!”

Foto: arhiva IJJ Hunedoara