PNL solicită Executivului retragerea de urgență a HG privind recalcularea pensiilor

Home Economie PNL solicită Executivului retragerea de urgență a HG privind recalcularea pensiilor
PNL solicită Executivului retragerea de urgență a HG privind recalcularea pensiilor

PNL solicită Guvernului retragerea de urgență a HG privind completarea normelor de aplicare a Legii referitoare la sistemul unitar de pensii publice adoptată în luna mai, a anunțat, joi, vicepreședintele liberalilor Dan Vîlceanu, precizând că în caz contrar liberalii vor ataca acest act normativ în contencios administrativ.

„PSD taie pensiile românilor care au lucrat în grupa I și II de muncă, adică în condiții grele de muncă. Mă refer la Hotărârea de Guvern nr. 291 din mai anul acesta, prin care sunt modificate normele de aplicare ale Legii pensiilor 263/2010. Practic, prin această hotărâre, pensionarii care au ieșit înainte de 2011 la recalculare primesc o pensie mai mică, iar cei care au ieșit la pensie după 2011 primesc o pensie mai mare. (…) PNL solicită de urgență Guvernului PSD-ALDE să retragă această hotărâre de guvern. În cazul în care nu vor proceda la retragerea acestei hotărâri de guvern, vom ataca în instanțele de contencios administrativ această HG, întrucât este discriminatorie și creează în România pensionari de categoria I și pensionari de alte categorii”, a declarat Dan Vîlceanu într-o conferință de presă.

Liberalul a menționat că PNL va aștepta „un orizont de timp rezonabil” pentru ca Guvernul să retragă hotărârea.

El a arătat că sunt peste 50.000 de pensionari care sunt afectați de acest act normativ și că diferențele la pensii sunt de ordinul sutelor de lei.

La rândul său, președintele PNL Ludovic Orban apreciază, ntr-o postare făcută pe pagina sa de socializare, că a descoperit cine taie cu adevarat pensiile: PSD. ”Prin HG 291/2017, guvernul care promitea cresterea nelimitata a pensiilor i-a lasat pe pensionarii care au lucrat in conditii grele ( grupa 1 si 2 de munca) si s-au pensionat pana in 2011 cu pensiile mai mici decat cei care s-au pensionat dupa 2011. Asa cum a anuntat colegul meu, vicepresedintele politic Dan Valceanu, in conferinta de presa de astazi ( reflectata doar de o mica parte a mass-media) vom ataca in instanta de contencios aceasta hotarare de guvern si vom acorda asistenta juridica oricarei persoane afectate care doreste sa atace actul normativ discriminatoriu”, spune Ludovic Orban.

AGERPRES