Bazinul de înot de la Petroșani se închide pentru igienizare

Home Administrație Bazinul de înot de la Petroșani se închide pentru igienizare

Bazinul didactic de înot de la Petrșani va fi închis pe parcursul lunii august. Măsura urmează să fie aplicată începând chiar cu prima zi a lunii august, din care accesul publicului nu va ma fi posibil.

Adminstratorul bazei sportive, Petre Popa spune că, în decursul lunii august, ca de obicei, la Bazinul de înot urmează să fie efectuate lucrări de igienizare totală a bazinului și a spațiilor anexe, conform normelor de exploatare a acestui tip de spațiii publice.

“În fiecare an, de la deschiderea bazinului, pe parcursul lunii august deruăm o acțiune amplă de igienizare, care vizează toate spațiile pe care le avem în aceast cădire, așa cum prevăd normativele de exploatare. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de cei care ne calcă pragul, în spcial față de copii, și tocmai de accea nu ne permitem să facem nici un fel de rabat de la aceste normative de igienă, chiar dacă perioada în care bazinul este închis ne aduce și pierderi economice”, spune Petre Popa.

De altfel, Bazinul didactic de înot de la Petrșani este apreciat pentru standardele sale înalte de igienă, asigurate constant de la deschiderea acestuia în urmă cu 3 ani.

Odată cu redeschiderea noului sezon de activitate de la bazinul de înot, la începutul lunii septembrie, acesta va fi pregătit așa cum se cuvine pentru a-i primi pe numeroșii săi oaspeți, care vin aici fie pentru a învăța să înoate, fie pentru antrenamente, fie pentru câteva ore de relaxare. În plus, administratorul bazinului spune că a primit din partea primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, misiunea de a încheia acorduri de parteneriat cu unitățile locale de învățământ, pentru a crește numărul celor care vin la bazin. “Avem foarte mulți cursanți care vin la bazinul didactic, pentru că avem aici o echipă de instructori foarte valoroși. Am ridicat și problema de a încheia un parteneriat cu școlile pentru a aduce ct mai mulți copii la acest bazin, să învețe să înoate și să se dezvolte prin intermediul acestui sport complex, iar domnul primar ne-a trasat o dispozitie ca cel târziu în luna septembrie – octombrie sã încheiem acest contract și să facem tot ceea ce este necesar pentru bunul mers al activității noastre. Contractul ar aduce beneficii tuturor copiilor, pentru că marile  centre sportive ale țării nu au condițiile care le avem noi aici”,  a mai spus Petre Popa.

29