Fotbalistul Michael Klein va avea statuie în municipiul Hunedoara

Home Administrație Fotbalistul Michael Klein va avea statuie în municipiul Hunedoara
Fotbalistul Michael Klein va avea statuie în municipiul Hunedoara

30Autoritățile locale din municipiul Hunedoara intenționează să marcheze scurgerea unui sfert de secol de la trecerea în neființă a celui care a fost un fotbalist de mare talent, component al Clubului Corvinul Hunedoara și component al lotului național al României, Michael Klein.

„Având în vedere că în anul 2018 se împlinesc 25 de ani de când Michael Klein a trecut în neființă, ne-am gândit să facem o statuie la scara 1:1 a fobalistul hunedorean. Statuia urmează să fie dezvelită anul viitor”, declară Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Î acest sens, Primăria Municipiului Hunedoara a organizat un concurs de soluții, cu premii, pentru realizarea unei statui la scara 1:1 a fotbalistului hunedorean Michael Klein. Scopul concursului a fost selectarea celei mai reprezentative creații care să îl reprezinte pe fotbalistul hunedorean Michael Klein. Statuia va fi amplasată în locul bustului existent, în imediata apropiere a magazinului Kaufland, din fața Stadionului Michael Klein din municipiul Hunedoara.

Juriul concursului a avut în componență cinci membri, printre care și trei artiști plastici: Tiberiu Fazakas, Constantin Găină și Radu Roșian. În cadrul concursului au fost depuse patru oferte constând în: machetă realizată la scara 1:2 a statuii, însoțită de piese scrise și desenate dezvoltând, ilustrând sau detaliind concepția estetică și motivațiile propunerii acesteia; planșe explicite, descriind proiectul statuii, cuprinzând desene la scara stabilită de autor (perspective, vederi, schițe, planuri, secțiuni caracteristice, detalii, după caz).

Ofertele au fost evaluate și jurizate în conformitate cu Regulamentul concursului, iar câștigătoare a fost desemnată societatea QUADRO ART S.R.L.Pe locul II s-a clasat Alexandru PODEA, iar pe III, Gabriel OLARU. Cei trei au primit din partea Primăriei Municipiului Hunedoara premii în bani, astfel: locul I – 2.000 lei; locul II – 1.500 lei; locul III – 1.000 lei.

Câștigătorul concursului va fi invitat la negocieri, cu o comisie numită prin Dispoziția Primarului în vederea stabilirii condițiilor contractuale de realizare a acestei statui.