Formația ”Color” din Vulcan a împlinit 40 de ani de existență

Home Cultură Formația ”Color” din Vulcan a împlinit 40 de ani de existență
Formația ”Color” din Vulcan a împlinit 40 de ani de existență

Unul dintre cele mai apreciate grupuri muzicale din regiunea noastră, formația ”Color” din Vulcan a împlinit, pe 3 august, patru decenii de existență.

Deși grupul condus astăzi de unul din fondatorii săi, Fane Abrădoai, a încântat zeci de generații, puțini au fost cei care și-au adus aminte de acest eveniment, unic în instoria cultural-artistică a Văii Jiului.

Istoria formației poate fi rezumată, în câteva cuvinte, de cele spune astăzi de liderul formației, Fane Abrădoai, într-o postare pe pagina sa de socializare. ”Astăzi formatia Color din Vulcan a împlinit 40 de ani. În tot acest timp, am adus orașului nostru și, în general Văii Jiului, nu mai puțin de 3 premii 1 pe țară și un loc 2, la diverse festivaluri naționale. Am adus în oras cele mai mari voci ale țării și cei mai mari actori ai scenei teatrale și cinematografice. Am avut peste 350 de elevi din Valea Jiului pe care i-am învățat să cânte. Din păcate, în acest timp, trei colegi au plecat dintre noi, spre alte zări , doi sunt și ei ”mai nasol” cu sănătatea, iar ceilalți mergem momentan înainte, cu pasiune, încredere și devotament pentru publicul nostru”, a spus Fane Abrădoai.

Dintre oficialitățile publice locale, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile – el însuși membru al trupei, ocazional, ca baterist – a ținut să-i felicite personal pe membrii formației Color. De altfel, doi dintre componenții  trupei – Fane Abrădoai și Ileana Berchi – au fost distinși anul acesta, la ”Nedeia Vulcăneană” și cu titlul de Cetățean de onoare al municipiului Vulcan, pentru performanța lor artistică remarcabilă.

Ne alăturăm celor care nu au uitat că, în Valea Jiului, ”Color” a fost, este și rămâne, după 40 de ani de existnță, un reper al scenei muzicale autohtone. La mulți ani !